Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

La 20a Setmana Cultural del Conservatori incorpora un taller d’Animac sobre bandes sonores

Data de publicació: 11/2/2018

A més de classes magistrals, conferències i concerts, del 12 al 16 de febrer, la Setmana Cultural ha inclòs “La música que es veu”, un taller d’iniciació al món de les bandes sonores, a càrrec de Josep Maria Baldomà. El resultat de l’activitat es podrà veure a l’Animac, que enguany té com a fil conductor la música

Dimarts hi haurà el concert del guanyador del 1r Concurs Ricard Viñes Piano Kids and Youth, Minjae Back

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA I ELS ESPORTS

El Conservatori i l’Escola Municipal de Música de Lleida celebren la 20a edició de la seva Setmana Cultural amb diverses novetats, com són un taller d’iniciació a bandes sonores coorganitzat amb l’Animac i el concert del guanyador del 1r Concurs Ricard Viñes Piano Kids and Youth. La tinent d’alcalde Montse Parra ha explicat que la Setmana Cultural és una mostra del que es fa al Conservatori i l’Escola de Música i que permet els alumnes compartir activitats i espais, alhora que interactuen, aprenen i assisteixen a concerts. Parra ha destacat que en aquesta 20a Setmana s’ha afegit al programa el taller “La música que es veu” que és d’iniciació al món de les bandes sonores i que l’impartirà el creador musical especialitzat en audiovisual, Josep Maria Baldomà. L’activitat està promoguda conjuntament amb l’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, i el resultat del taller es podrà veure el dia de la cloenda de la mostra, que enguany té com a fil conductor la música.

La tinent d’alcalde també ha posat en relleu que es podrà gaudir del concert de piano a càrrec de Minjae Back, guanyador del 1r Concurs Ricard Viñes Piano Kids and Youth. El concurs va ser creat per la Paeria, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Conservatori per descobrir nous talents musicals en edats primerenques, fins als 17 anys. La iniciativa s’alterna amb la convocatòria els anys parells de la versió sènior, dirigida a pianistes de fins a 32 anys.

La Setmana Cultura comença demà dilluns i fins divendres ha programat diverses activitats:

a) Classes magistrals de 8 diferents instruments: trompa, trompeta, trombó, piano, cant, violoncel, música de cambra i flauta travessera.

b) 8 cursos, conferències i tallers entre els quals destaca el de Josep Maria Baldomà “La Música que es veu”.

c) 2 concursos: el 19è Concurs d’Interpretació Musical amb 80 alumnes inscrits , en 4 categories per edat, i el 20è Concurs d’arts plàstiques i disseny, amb el tema “La Música que es veu”.

d) 4 concerts i la Cantata. Un dels concerts és el de Minjae Back. Els altres aniran a càrrec de:

-Quintet de metalls de l'Orquestra Simfònica del Vallès.

-Concert pedagògic per conèixer els instruments del quintet de vent-fusta, a càrrec de Josep Lluís Boix, flauta travessera; Encarna Monzó, oboè; Mateu Ferrer, clarinet; Carol Galland, fagot, i Julio Gargallo, trompa.

-Concert de piano a quatre mans, a càrrec de Marta Castelló i Enric Prió, professors del centre.

-Concert de cloenda de la 20a Setmana Cultural, a càrrec dels Cors i Orquestra Simfònica del Conservatori de Lleida, dirigits per Dolors Ricart, amb la interpretació de la cantata “La nit del set”, de Ramon Andreu, professor del centre. Preparació dels cors a càrrec de Divina Valios, Rosa Puig i Assun Illa.

Entre altres activitats, hi ha la X Trobada de Pianistes de les Terres de Lleida EMM Balaguer i el concert de les orquestres de corda i vent del Conservatori Municipal de Música de Barcelona (CMMB ) i de l'orquestra de corda de GP del Conservatori de Lleida.

20a Setmana Cultural Conservatori i Escola Municipal de Música  (arxiu adjunt)