La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inicio Noticias

Dinamització al Centre Històric amb activitats proposades per alumnes de l’INS Ronda

Data de publicació: 21/5/2019

Alumnes de 2n d’integració social han organitzat amb el Pla de Desenvolupament Comunitari accions educatives i de lleure, per avui i demà a la tarda, obertes a veïns i veïnes del barri

El Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) del Centre Històric ha coordinat per avui i demà a la tarda accions per dinamitzar el barri, obertes als infants, adolescents i llurs famílies. Són propostes que han treballat amb els alumnes de 2n del cicle formatiu d’integració social de l’INS Ronda i que s’ofereixen com a recursos socioeducatius i de lleure.

Aquesta tarda, de 18 h a 19 h, es farà “Jocs per al civisme!”, adreçada a infants, a la plaça Districte Mercat del Pla, al carrer Cavallers. Jocs tradicionals com el Twister o el tres en ratlla serviran per treballar habilitats socials, el civisme o la importància del medi ambient. A continuació, al mateix espai, els joves prendran el relleu fins les 20.30 h. amb “Vine a il·luminar amb la teva creativitat!”, on faran un mural recollint valors i l’estima del barri. Es farà un hort urbà particular amb la creació de testos amb material reciclat i el foment del respecte per l’entorn.

Demà serà el torn dels infants i llurs famílies, que participaran en el taller “Fem sonar el barri!”, de 18 h a 19 h, a la plaça. Es treballarà també el reciclatge i es donarà importància a la reutilització de materials amb la creació d’instruments. Alhora es pintarà amb guixos la paraula “estima”, en diferents idiomes, per trametre l'estima al barri.

El PDC i l’INS Ronda ja han col·laborat en anteriors ocasions en l’organització d’activitats d’educació i d’oci amb el foment de la participació dels veïns i les veïnes del barri.

PDC Centre Històric

El Pla Desenvolupament Comunitari del barri ha pres part en aquesta iniciativa, obrint-la a les entitats i els seus veïns. Des de l’any 2013 l'entitat Prosec està al capdavant del PDC del Centre Històric de l'Ajuntament de Lleida i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El PDC és una estratègia d'intervenció social i territorial, a través d'un procés participatiu de tots els agents implicats, per a la millora de la qualitat de vida del conjunt de la població i per a donar respostes globals a les necessitats d'un territori. Pretén establir vincles de relació entre els veïns del Centre Històric, el teixit associatiu de la zona, les diferents entitats socials i culturals i les administracions públiques, per crear, d'aquesta manera, un intercanvi de necessitats i d'expectatives i potenciar la identitat en el barri.


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servicio de información Téfono 010 010 Información y condiciones de uso Servicio de atención a personas sordas o con discapacidad auditiva y/o de fonación
Direcciones, teléfonos y faxs municipales
paeria@paeria.cat

Ver esta web en:
versión móvil | versión clásica

© Ajuntament de Lleida | Aviso legal
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.