Lleida Marxa
Inici Notícies

Enlairament dels primers vols comercials d'Air Nostrum des de l'aeroport de Lleida-Alguaire amb destí a Eivissa i Menorca

Data de publicació: 23/7/2010

L’alcalde Àngel Ros ha celebrat la incorporació d’una tercera companyia a l’activitat de l’aeroport de Lleida-Alguaire i ha avançat que es demanarà al Ministeri la menor afectació possible per a l'autovia A-14, cap a la Vall d'Aran, inclosa en la retallada anunciada pel govern en matèria d'infraestructures

AEROPORT LLEIDA-ALGUAIRE

Aquest migdia s’han enlairat els primers vols comercials de la companyia Air Nostrum des de l’aeroport de Lleida-Alguaire amb destinació a Eivissa i Menorca. Les noves rutes, amb dues freqüències setmanals, estaran operatives fins al 5 de setembre, amb l’objectiu de cobrir la creixent demanda durant els mesos d’estiu. Aquest estiu s’espera que, en total, hi haurà unes 24 operacions cada cap de setmana, arribant així a la màxima activitat des de la seva posada en marxa. En el seu primer mig any de funcionament, l’aeroport ha transportat ja més de 26.800 passatgers.

El director general de Ports, Aeroports i Costes del DPTOP, Oriol Balaguer, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinenta d’alcalde Montse Mínguez, han assistit a l’enlairament d’aquests primers vols d’Air Nostrum, que s’afegeixen a les rutes que ja estan operatives a París, Palma de Mallorca, Milà i Frankfurt. Les noves rutes, que avui es posen en marxa pretenen cobrir la necessitat de mobilitat creixent entre les Illes Balears i Catalunya durant el període d’estiu, i per aquest motiu estaran operatives fins al 5 de setembre.

A més, sis mesos després de la posada en marxa de la infraestructura, Oriol Balaguer ha anunciat que el dilluns es publicarà al DOG la convocatòria del concurs per l'avantprojecte d'ampliació de la terminal de l'aeroport de Lleida, de la plataforma i de l'aparcament.

L’alcalde Àngel Ros ha celebrat la incorporació d’una tercera companyia a l’activitat de l’aeroport de Lleida-Alguaire i també la seva amplicació, ja que això confirma la bona marxa de la infraestructura, que, de moment, supera les xifres de passatgers que s’havien previst.

El paer en cap s’ha referit a l’anunci del Ministeri de Foment de retallar algunes inversions en infraestructures, com l’autovia a l’Aran que és el principal accés a l’aeroport. Ros ha explicat que ara hi haurà una aturada de les obres, però que això no significa que la nova via no es faci. L’alcalde de Lleida ha matisat que demanaran al govern que l’aturada sigui el més breu possible i també que l’obra es liciti en la nova modalitat de col•laboració públic i privat.

De la mateixa manera, Ros ha indicat que també es plantejarà aquesta alternativa al Ministeri respecte l'altra via de la demarcació lleidatana afectada per la retallada, l'autovia Osca-Lleida-Tarragona. Segons ha dit, "són 2 eixos que han reclamat com a prioritaris per a les Terres de Lleida".

De Lleida a Eivissa: patrimoni de la humanitat

Des de l’aeroport de Lleida-Alguaire es pot viatjar, a partir d’avui, a Eivissa, l’illa gran de les Pitiüses, declarada Patrimoni de la Humanitat l’any 1999 per la Unesco. Les noves rutes que inicien avui el seu vol oferiran dues freqüències setmanals en ambdós sentits, que sortiran els divendres i diumenges cap a Eivissa i en sentit contrari cap a Lleida. Els horaris dels vols fins al 5 de setembre seran els següents:

Divendres Eivissa-Lleida 9.45 h 11.00 h

Divendres Lleida-Eivissa 11.30 h 12.45 h

Diumenge Eivissa-Lleida 7.45 h 8.45 h

Diumenge Lleida-Eivissa 9.15 h 10.20 h

L’aeroport d’Eivissa és la principal artèria de comunicació amb l’exterior de les Pitiüses, pertany al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia i es troba a 7,5 quilòmetres del centre de la ciutat d’Eivissa. Es calcula que cada any passen per les seves instal•lacions fins a 4 milions de passatgers.

De Lleida a Menorca: reserva de la biosfera

La sisena destinació a la qual es pot volar des d’avui des de Lleida-Alguaire és Menorca, declarada reserva de la biosfera per l’alt grau de compatibilitat que s’ha aconseguit entre les activitats econòmiques i la conservació del seu patrimoni i paisatge. Com a la resta de destinacions, tindrà dues freqüències setmanals en ambdós sentits, que sortiran els divendres i diumenges cap a Maó i cap a Lleida. Fins al 5 de setembre tindran els següents horaris:

Divendres Menorca-Lleida 9.10 h 10.40 h

Divendres Lleida-Menorca 11.10 h 12.35 h

Diumenge Menorca-Lleida 13.25 h 14.30 h

Diumenge Lleida-Menorca 15.00 h 16.05 h

L’aeroport de Menorca, està situat a uns 4,5 quilòmetres al sud-oest de Maó i es caracteritza per un important trànsit xàrter que transporta principalment turistes durant els mesos d’estiu. Les principals connexions amb la península són Barcelona i Madrid, així com l’illa veïna de Palma de Mallorca. De mitjana, l’aeroport registra un trànsit de prop de 3 milions de passatgers a l’any.

 

26.800 passatgers, en els primers sis mesos

L’aeroport de Lleida-Alguaire, inaugurat ara tot just fa 6 mesos, registrarà durant els mesos d’estiu, el major trànsit de passatgers des de la seva posada en servei, ja que operaran tres companyies alhora que realitzaran 24 operacions cada cap de setmana. Pel que fa al trànsit de passatgers en els sis primers mesos de funcionament de l’aeroport hi han passat uns 26.800 viatgers i s’hi han operat 388 vols regulars. Les rutes han tingut una mitjana d’entre un 40 i un 60% d’ocupació per vol.

Alguaire, turisme d’estiu i d’hivern

L’aeroport de Lleida –Alguaire es configura com una infraestructura clau per a  impulsar i dinamitzar l’economia i el desenvolupament de les comarques de Lleida, de l’Alt Pirineu i Aran i també d’Andorra. Aquesta nova infraestructura serveix per a estendre el turisme, així com potenciar diferents activitats de serveis, logística i negocis.

Els vols internacionals i nacionals que ja fa mesos que hi operen, contribueixen a apropar la cultura, el patrimoni històric, els negocis i la gastronomia de les comarques de Lleida, i a potenciar, alhora, els seus atractius turístics. L’objectiu és atraure nous visitants a aquest territori, a partir d’una oferta diversa, d’activitats d’oci, lleure, aventura, aprofitant el seu patrimoni artístic i

monumental, per a aplegar perfils diversos, tant el turisme familiar, com juvenil i de gent gran.

La nova infraestructura apropa durant els mesos d’hivern les destinacions vinculades al turisme de neu i muntanya dels Pirineus, i ara, amb la posada en servei de les noves connexions amb les Illes Balears, fomenta el turisme d’oci i diversió durant els mesos d’estiu. Precisament, la infraestructura obre avui una terrassa d’estiu de la cafeteria amb 11 taules a l’aire lliure a peu de l’aeroport.

A banda de potenciar el turisme d’oci, l’aeroport serveix per al turisme de negocis i el transport de mercaderies. Lleida ha posat recentment en funcionament un centre de convencions  internacional, La Llotja, i per això és indispensable tenir una aeroport a prop que li doni una dimensió internacional. El turisme de negocis té molts clients potencials amb les futures fires i congressos que s’hi celebrin.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.