Lleida Marxa
Inici Notícies

Lleida estrena la nova passarel·la dels Maristes

Data de publicació: 26/10/2010

El nou viaducte, que és el novè pas sobre el riu Segre a la ciutat, destaca pel seu disseny i per la seva il•luminació la seva singularitat i com a nexe d’unió entre el campus de Cappont i el centre de la ciutat

Els alumnes, el professorat, la coral i el grup sardanista del centre educatiu que dóna nom a la nova passarel•la dels Maristes han estat els encarregats d’estrenar aquest nou viaducte, que és el novè pas sobre el riu Segre a la ciutat. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del subdelegat del Govern, José Ángel Flores, han presidit l’acte d’inauguració, al qual també han assistit diverses entitats, associacions i comerciants dels barris propers a la zona. El paer en cap ha subratllat l'encant especial que aporten a la ciutat els onze ponts i passarel·les sobre el Segre (comptant també els dels espais naturals) i ha posat en relleu que la nova infraestructura uneix dos centres educatius tan destacats com el Col·legi Maristes i la Universitat de Lleida. 

La nova passarel•la, que ha estat dissenyada per l’enginyer Juan Sobrino, de Pedelta, i l’arquitecte Ramon Domènech, destaca pel seu disseny ja que és metàl•lica, té 163 metres de longitud i 5 metres d’amplada amb paviment de formigó gris. A més, del cos central del viaducte surt un braç complementari de 127 metres de longitud i 2,70 metres d’amplada, que té el paviment translúcid de fibra de vidre, i connecta amb les rampes d’accés a la canalització a l’alçada de la cruïlla entre el carrer Jaume II i Pere de Cabrera. En total, entre la part principal i el braç complementari, la passarel•la té una superfície de 1.170 m2.Cal destacar, a més, que a l’accés des d’Alcalde Areny hi ha una marquesina de benvinguda i a l’altra banda, a Jaume II, s’ha habilitat una plataforma per a vianants elevada. A més, té mobiliari i enllumenat de disseny, especialment a les baranes. En aquest sentit, la passarel•la dels Maristes també ha estrenat color i il•luminació, ja que 6.500 leds guarneixen aquest nou pas que uneix el carrer Alcalde Areny amb el campus de Cappont. Aquests leds estan instal•lats dins de 180 projectors que estaran programats per fer fins a una vintena d’escenes diferents.

Així, es representaran l’arc de Sant Martí i les diferents estacions de l’any, una variació lumínica que pot durar fins a dues hores i vint minuts. També hi haurà una altra escena que fa un joc de colors, distribuint-los de manera aleatòria que aniran canviant de posició cada pocs segons. Una altra distribució serà la divisió de la passarel•la en quatre zones amb un color primari cadascuna, llavors cada dos minuts canvien els colors de les zones. A més, es podrà fer una distribució amb colors fixes i l’arc de Sant Martí vertical que pot durar una hora i deu minuts. Com a curiositat, s’incorporen dos cicles com són la projecció de 12 senyeres al llarg de la passarel•la o la blaugrana amb una transició de colors cada tres minuts. Cal destacar, també, que tot el llarg de la barana de la passarel•la s’il•luminarà a través de 78 fluorescents que donaran llum blanca.

Aquest projecte ha inclòs, a més, la construcció de tres rotondes, que es van posar en servei fa uns mesos i que estan situades a l’antiga N-II (a l’encreuament de l’antiga N-II amb l’avinguda Miquel Batllori; la segona, al carrer Cós-Gayon; i la tercera a l’accés al camí de Rufea des de la N-II). L’actuació es va adjudicar a la UTE Acsa-Arnó-Romero Polo amb un pressupost de 4.825.695,77 € d’euros. Darrerament les rotondes han estrenat un nou enjardinament que recorda als paisatges de les terres de Lleida. Aquestes actuacions formen part del conjunt de projectes que du a terme l’Ajuntament en virtut dels convenis amb el Ministeri de Foment pel traspàs dels trams urbans de les antigues carreteres estatals (N-II, N-230 i N-240).

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.