Lleida Marxa
Inici Notícies

Lleida s'estrena a la First Lego League amb la participació de 160 alumnes lleidatans

Data de publicació: 18/2/2012

La FLL, competició internacional de robòtica que té els seus origens al 1998 als Estats Units, s’ha celebrat per primera vegada a la ciutat, amb 16 equips de diferents centres de la demarcació. L'Institut Maria Rúbies ha estat el guanyador en la categoria absoluta i competirà a Pamplona a la final

ALCALDIA

Lleida ha acollit per primera vegada la First Lego League, competició internacional de robòtica que s’organitza des dels seus inicis a l’any 1998 als Estats Units i que s’ha convertit en un programa d'abast internacional. 160 alumnes han format els 16 equips, procedents de diferents centres educatius de Lleida i demarcació, que han participat en aquest torneig, que ha organitzat l’Escola Politècnica Superior de la UdL gràcies a un conveni amb la Fundació Scientia. El guanyador absolut d’aquesta primera edició celebrada a Lleida ha estat l’Institut Maria Rúbies, que competirà a la gran final del FLL que tindrà lloc al març a Pamplona.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit l’acte de lliurament de premis i ha destacat el treball que es fa a la ciutat per atansar la ciència i la tècnica a les escoles i a la ciutadania. Ros ha recordat activitats que s’han fet al respecte, com la celebració de Ciència en Acció al Parc Científic. L’alcalde ha manifestat la necessitat que té la societat d’aquesta professió i s’ha dirigit als participants del campionat dient-los que la formació científica i tècnica també l’han de complementar amb la d’Humanitats, les Arts i els valors humans. El paer en cap ha desitjat als alumnes que es converteixin en grans professionals i que gaudeixin tant en la seva feina com ho han fet en aquesta First Lego League.

El rector de la UdL, Roberto Fernández, ha agraït la presència de l’alcalde en aquest esdeveniment, demostrant l’aposta que fa la Paeria, conjuntament amb la Universitat, pel progrés a través de la ciència i la tecnologia, amb l’exemple més clar que hi ha a la ciutat com és el Parc Científic.

Àngel Ros ha lliurat el Premi Ajuntament de Lleida al Millor Treball Científic que han guanyat Els Esmoriacs. La resta de modalitats i d’equips guanyadors han estat:

-Premi UdL al Millor Entrenador: ADS Team, lliurat per David Serra, representant Fundació Scientia.

-Premi UdL al Millor Disseny: Poblatronik, lliurat per Francesc Giné, director EPS.

-Premi SEMIC a les Joves Promeses: Epis Lego Factory, lliurat per Òscar López, representant SEMIC.

-Premi Ros Roca al Millor Robot: Xip Burners, lliurat per Francina Solé, representant Ros Roca.

-Premi IFR al Millor Treball en Equip: Institut de Guissona, lliurat per Carles Buil, representant IFR.

-Premi UdL a l’Emprenedoria: Xip Burners, lliurat per Ferran Badia, vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL

-Premi GMV al Guanyador Absolut: Lego Stars Maria Rúbies, lliurat per Roberto Fernández, rector de la UdL.

Per la seva banda, el representant de GMV, empresa que participa com a sponsor exclusiu, Jose M. Lejido, ha destacat l’alt nivell d’aquesta primera participació a Lleida i ha animat els equips a continuar en aquesta línia. La jornada s’ha desenvolupat a l’Edifici Transfronterer Campus Cappont i ha comptat amb la presència de la tinenta d'alcalde Montse Mínguez i els regidors Oriol Yuguero, Miquel Padilla i Paco Cerdà.

First Lego League

L'objectiu principal de la First Lego League és desenvolupar i fomentar en els joves les habilitats de treball en equip, la innovació i la creativitat aplicades a la resolució de problemes reals que són presentats a cada certamen com un repte. El programa es basa en valors com l'aprenentatge actiu a través del joc, l'exploració pràctica i teòrica, la competició amistosa, la innovació i la coherència.

Es tracta d'una activitat dirigida a joves d'entre 10 i 16 anys dividida en dues parts, on s’han de resoldre problemes durant un període de 8 setmanes. La primera és un projecte científic al voltant d'un tema que constitueix un desafiament real en la societat actual. Els joves organitzats en grups d’aproximadament 10 persones, han de desenvolupar una aportació que constitueixi un avenç real en la resolució o millora dels problemes implicats. La segona part consisteix en un torneig de robòtica, en el qual han de realitzar una sèrie de missions en un temps i condicions limitades.

Els equips guanyadors de cada torneig local, entren a participar en un torneig nacional que dóna entrada a la final internacional, competint amb equips de 60 països de tot el món que participen en el torneig.

El desafiament del 2011 gira a l’entorn del Food Factor i hi participen més de 200.000 joves de 9 a 16 anys de més de 55 països.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.