Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria i BDigital col·laboren en un projecte europeu d’"open data"

Data de publicació: 23/2/2012

El projecte europeu Open-DAI preveu la creació d'una plataforma per a posar a l’abast de tothom les dades públiques de les administracions que hi participen, entre elles l’ajuntament de Lleida

Fotografia amb alta resolució (2,7 MB)
Projecte europeu Open-DAI Enllaç extern Enllaç en nova finestra

Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

El projecte europeu Open-Dai (OPENing Data Architectures and Infrastructures of European Public Administrations) té com a objectiu testejar el potencial i l’eficàcia de les dades obertes (Open Data) de diferents administracions públiques per crear nous serveis i aplicacions, dirigides a les empreses, als ciutadans i a les mateixes administracions públiques. Entre les que hi participen, figuren els Ajuntaments de Lleida i Barcelona, així com els de les ciutats de Karlshamn (Suècia), Ordu (Turquia) i la Regió Piemonte (Itàlia). El projecte s'ha iniciat avui amb una trobada de tots els socis a Torí (Itàlia).

Finançat per la Comissió Europea dins de l’"ICT Policy Support Programme" - Call 2011 del " Competitiveness and Innovation framework Programme” (CIP), el projecte té una durada de 32 mesos (febrer 2012-setembre 2014), compta amb un pressupost de més de 3,2 M€ i participen 11 socis, entre ells Barcelona Digital Centre Tecnològic i la Paeria.

Open-DAI preveu la creació d'una plataforma per accedir a dades públiques mitjançant arquitectures service oriented, que faran la descàrrega i l'ús de la informació més fàcil i flexible. Això permet la creació de noves aplicacions i serveis de valor afegit, tant per l'administració pública com per als ciutadans, empreses i associacions.

Els nous serveis també estaran orientats per al seu ús en dispositius mòbils i smartphones ("apps"), i cobriran una àmplia gamma de sectors: transport i qualitat del medi ambient, serveis de geolocalització i informació per al turisme i noves formes de diàleg entre ciutadans i govern.

Es realitzaran diferents proves pilots en els quatre països involucrats en el projecte: Itàlia, Espanya, Suècia i Turquia.

La plataforma també pot ser utilitzada per socis privats que poden contribuir a enriquir l’oferta pública, proposant serveis als ciutadans i per tant obrint noves oportunitats de negoci.

El consorci del projecte

Ajuntament de Lleida (Espanya)

Barcelona Digital Technology Centre (Espanya)

Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona (Espanya)

CSI-Piemonte (Itàlia) – Coordinador

Regione Piemonte (Itàlia)

Politecnico di Torino (Itàlia)

DIGITPA (Itàlia)

NetPort Karlshamn (Suècia)

Sampas Information and Communication Systems (Turquia)

Karlshamn kommun (Suècia)

Ordu Municipality (Turquia)

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.