Lleida Marxa
Inici Notícies

El Rotary Club celebra a Lleida la seva cinquena assemblea

Data de publicació: 10/3/2012

La ciutat acull per segona vegada aquesta assemblea anual. El paer en cap assisteix al sopar amb els membres de l’associació, que s’inclou en els actes de celebració dels 25 anys del Rotary Club a Lleida

El Rotary Club celebra aquest cap de setmana la seva cinquena assemblea, que ha comptat amb la participació de més de 200 membres, procedents de Catalunya, Aragó, Navarra, el País Basc i Cantàbria. Aquesta és la segona assemblea que acull la ciutat i enguany ho fa de manera especial, perquè el Rotary club a Lleida commemora el seu 25è aniversari. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde Josep Presseguer, ha assistit al sopar que l’associació ha organitzat amb els seus membres. L’acte ha comptat amb la presència del governador del districte, José Maria Mesa Parra, i del governador electe, Àngel Muixí, així com també del president del Rotary Club de Lleida, Xavier Trias.

L’assembla es fa anualment i el seu propòsit és acordar i preparar els projectes humanitaris que s’han desenvolupar l’any següent, que s’inicia l’1 de juliol.

El Rotary Club és una Associació Internacional apolítica i no lucrativa, integrada per professionals i empresaris units en Clubs, per proporcionar servei i ajuda humanitària. Els seus lemes bàsics són: “Donar de si abans de pensar en si” i “Es beneficia més el qual millor serveix”. Es va fundar fa més de cent anys. Concretament, va ser el 23 de febrer de 1905 a Chicago, EEUU, per l'advocat Paul P. Harris. Actualment, l’organització compta amb més d’un milió dos-cents mil rotaris, afiliats a més de 32.000 clubs en uns 200 països i regions del món. Fa 25 anys, el 1986, un grup d’entusiastes emprenedors van fer els passos per iniciar el moviment rotari a la ciutat de Lleida.

Entre algunes de les campanyes que ha impulsat, destaca el projecte per eradicar la polio, que ja ha permès administrar milions de dosis, gràcies a les aportacions que s’han fet des de tots els centres organitzatius i altres tipus de donacions.

Entre altres projectes solidaris, l’associació a Lleida ha fet una campanya de recollida d’aliments que ha destinat al Banc dels Aliments i pròximament treballarà amb Creu Roja de Lleida per aconseguir kits de nadons.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.