Lleida Marxa
Inici Notícies

El seguici de la Festa Major de Lleida, a l’abast de tothom

Data de publicació: 18/4/2013

Un llibre d’Òscar Fernández i Genaro Massot convida a conèixer els elements de cultura popular de la ciutat

CULTURA

El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit avui la presentació del llibre “El seguici de la Festa Major de Lleida” (Pagès Ed), d’Òscar Fernández i Genaro Massot. El volum s’ha realitzat amb forma de catàleg i amb un estil didàctic i divulgatiu ja que s’ha adreçat al públic familiar. L’objectiu és que tothom conegui una mica més les Festes de Lleida, els seus elements de cultura popular, els símbols i les tradicions.

El llibre s’organitza en dos parts - text i gràfica- i disposa d’uns exercicis pràctics que promouen la interacció entre els diferents membres de la família per tal d’entendre, per exemple, que és un pregó. El treball inclou un diccionari amb els termes essencials per comprendre els diferents elements del seguici.

Els autors descriuen les Festes Majors de Lleida (Maig i Tardor) i l’ordre que segueix el seguici del Pregó (els heralds i signífers, el pregoner, les trampes i els balls de bastons, de la moixiganga, de Moros i Cristians i de Cavallets). Les pàgines del llibre les ocupen descripcions i imatges dels capgrossos, dels gegants, de lo Marraco, del Ball de diables, dels Moros i cristians, dels Castellers de Lleida i de l’Àliga.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.