Lleida Marxa
Inici Notícies

L'aeroport de Lleida-Alguaire, porta d'Europa de l'Air Race F1

Data de publicació: 18/2/2014

Ros: "Mantenim la tradició aèria que té Lleida des del 1911 i apostem per la innovació acollint aquest tipus de curses al territori"

AEROPORT LLEIDA-ALGUAIRE

L'aeroport de Lleida-Alguaire acollirà entre els dies 29 de maig i l’1 de juny l'Air Race F1 que per primera vegada se celebrarà a Europa en el marc d’un nou festival aeri que prendrà el relleu a l’October Airfest. A més, durant aquells dies l’equipament també serà la seu del Campionat estatal de vols acrobàtics

En el marc de la celebració de la Taula Estratègica de l'aeroport de Lleida-Alguaire que s'ha reunit avui, en la qual hi participa l'Ajuntament de Lleida, s'ha explicat que en aquesta primera prova en territori europeu de la Fórmula 1 de les curses de l'aire participen diversos avions, d'uns 100 cavalls de potència i velocitats que poden arribar fins els 450 km/hora, competiran en un circuït de 8 quilòmetres de longitud per demostrar la seva velocitat. El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha explicat que a banda de l'edició del 2014, l'Aeroport de Lleida té el compromís dels organitzadors per acollir la F1 de l'aire els anys 2015 i següents tot i que això es materialitzarà en funció de l'èxit de l'edició d'enguany.

La iniciativa està organitzada per la firma nord-americana Air Race F1, amb seus al Regne Unit i a l'estat espanyol,  i compta amb la participació de la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament de Lleida, institucions que assumiran els 90.000 euros de la franquícia per acollir l'esdeveniment.

L'alcalde Àngel Ros ha assistit aquest matí a la reunió de la Taula Estratègica en què ha explicat que l'Ajuntament de Lleida també s'ha implicat directament en aquest esdeveniment i serà un dels actes que s'inclouran dins de la Festa Major de Maig. Ros ha destacat que "mantenim la tradició aèria que té Lleida des del 1911 i amb campionats com aquest al territori apostem per la innovació" (tall de veu de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros)

A més de posar de relleu aquest esdeveniment, el delegat del Govern, Ramon Farrés, ha fet balanç de la temporada d'hivern i la preparació del període d'estiu, on s'ha avançat que, a més dels vols a Palma de Mallorca, Menorca i Eivissa operats per Airnostrum, s'està treballant perquè hi hagi algun vol xàrter amb Israel tot i que, de moment, només hi ha un interès per ambdues parts. Es manté la porta oberta als touroperadors russos i es faran noves trobades a Moscou al mes de març per mirar de seguir tenint contacte.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha explicat que  la taula estratègica ha acordat reprendre la possibilitat que l'aeroport pugui ser una plataforma per al transport de mercaderies com a nova línia de treball estratègica i de negoci per l'aeroport de Lleida-Alguaire. La proposta va condicionada, però, a la presentació del pla de negoci per part d'un grup d'empresaris que ja ha mostrat el seu interès.

Font també s’ha referit a la finalització de la construcció de la plataforma Airon Park (abans Air Hoster)  destinada al manteniment i reparació d'aeronaus, l'entrada en funcionament de la qual ja depèn només dels contactes que està duent a terme el seu operador amb empreses interessades. També s'ha  valorat positivament l'àrea de negoci que suposa l'enregistrament de programes de televisió o d'espots publicitaris com el que ha fet darrerament una empresa sueca de roba i material esportiu per tal de donar a conèixer l'aeroport.   

29.443 passatgers al 2013

L'aeroport de Lleida- Alguaire ha tancat la temporada d'hivern amb 29.443 passatgers, una xifra que ha estat valorada molt positivament per tots els membres de la Taula Estratègica de l'Aeroport, de la qual forma part l'Ajuntament de Lleida. Respecte al balanç provisional de passatgers de la temporada d'hivern 2013/2014, cal destacar que des de la setmana del 22 de desembre del 2013 fins la del 16 de febrer del 2014 el trànsit generat per Neilson a l’aeroport ha estat 10.576 passatgers.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.