Lleida Marxa
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida administra 5.300 dosis de vacunes a les escoles

Data de publicació: 7/8/2017

El programa de Salut Escolar Municipal inclou el control del compliment del calendari vacunal, l’administració de les dosis i diversos programes d’educació per a la salut, com l’Esmorzar Saludable o la Higiene dels sentits i de la son

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONESVersió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

La Paeria, a través de l’àrea de Salut Pública, ha administrat 5.300 dosis de vacunes aquest curs escolar 2016-2017. L’equip municipal de salut escolar s’encarrega d’administrar les vacunes d’acord al calendari vigent de vacunacions sistemàtiques a partir dels 11 anys, que estableix el Departament de Salut. És fa als alumnes de 6è d’educació primària i de 2n d’educació secundària obligatòria, de 53 centres educatius de la ciutat, prèvia autorització dels pares/tutors. Les dosis d’aquest curs han estat: 2.319 contra l’hepatitis A; 428 contra la varicel·la; 904 contra el virus del papil·loma humà; 1.272 contra la meningitis C i 377 d’antitetànica i antidiftèrica.

El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha remarcat l’evolució i millora de la cobertura vacunal en la població infantil i ha insistit en la conveniència de vacunar, ja que es protegeix contra malalties mortals. En països desenvolupats, amb la majoria de la població vacunada, s’ha aconseguit eradicar malalties que anys enrere eren comunes. Rodamilans assegura que les vacunes salven vides i que els beneficis i avantatges superen els escassos riscos.

El Departament de Salut de la Generalitat determina el calendari vacunal i subministra les dosis. L’equip municipal s’encarrega d’injectar-les i de fer-ne el control i el seguiment corresponent.

Dins del programa de Salut Escolar Municipal, l’equip de salut escolar fa el seguiment del calendari de vacunacions sistemàtiques als pàrvuls de 4 anys i nouvinguts. Si la vacunació no és la correcta, s’informa la família de la necessitat de consultar amb el/la pediatra.

El Pla Municipal de la Salut de Lleida és un compromís de la Paeria en polítiques públiques de protecció i impuls de la salut. Preveu el desenvolupament d’accions preventives individuals als escolars, potenciant determinats aspectes de medicina preventiva i d’educació sanitària, tenint en compte el marc escolar per crear actituds i hàbits propis d’un comportament saludable. El curs 2016-17 ha proposat als centres escolars diversos programes d’educació per a la salut:

-Higiene dels sentits i de la son

-Sexualitat i afectivitat

-Prevenció d’accidents infantils

-Esmorzar Saludable

-Trastorns de la conducta alimentària

Aquests programes tenen com a objectius incorporar l'educació per a la salut a l'escola per assolir una actitud positiva dels integrants de la comunitat educativa i estimular l'adquisició d'hàbits saludables als escolars. A més, estableix col·laboració entre el personal docent i els tècnics municipals.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.