Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria proposa crear una xarxa d’albergs per atendre les necessitats dels temporers

Data de publicació: 8/8/2017

Les administracions implicades han manifestat el suport a la iniciativa, que es gestionarà de manera coordinada i que requerirà actualitzar les places disponibles als albergs, definir un pla de treball amb les necessitats a cobrir i destinar-hi recursos amb una línia subvencionadora. L’alcalde accidental, Xavier Rodamilans, ha assenyalat la importància del treball conjunt “perquè el 2018 no hi hagi ningú dormint al carrer”

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES

L’Ajuntament de Lleida s’ha reunit aquest dimarts amb les diferents administracions del territori implicades en la campanya d’atenció a les persones que arriben a Lleida durant la campanya de la fruita i s’ha acordat crear una xarxa d’albergs a la comarca per evitar que cap temporer dormi al carrer. L’alcalde accidental i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha assenyalat que s’ha de treballar coordinadament perquè l’objectiu principal és que “el 2018 no hi hagi ningú dormint al carrer”. Rodamilans s’ha reunit amb els representants de la Generalitat de Catalunya, la subdelegació del Govern de l’Estat, el Consell Comarcal del Segrià, dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana i ha destacat que les diferents parts han assumit la coresponsabilitat a l’hora de gestionar aquesta situació.

Rodamilans ha explicat que primer es quantificarà les places disponibles als albergs del Segrià, públics i privats, i en quines condicions es troben. A partir d’aquí, amb el diagnòstic fet de quines són les necessitats i les urgències, s’ha d’establir un pla de treball per definir si s’ha d’ampliar la xarxa, construir nous centres, etc. També s’ha plantejat actualitzar les normatives locals per adaptar-les a la realitat existent. L’alcalde accidental ha manifestat que les administracions presents han apuntat la necessitat d’habilitar una línia subvencionadora, amb aportacions de les diferents institucions, per finançar el projecte i garantir el funcionament de la xarxa. Rodamilans ha incidit en què és essencial destinar-hi recursos econòmics.

En la reunió d’aquest dimarts s’ha exposat la situació en què es troba el territori aquesta campanya, amb atencions a 23.000 – 25.000 persones, que tenen situacions personals diferents que s’han d’intentar atendre. La Paeria amb la implicació de diverses entitats desenvolupa el projecte d’atenció i acollida a les persones que arriben a Lleida a l’estiu per treballar a la fruita, que contempla, entre altres serveis, l’allotjament.

L’alcalde accidental ha afirmat que enguany l’oficina d’atenció única ha atès el doble de demanda que l'any passat i algunes persones han dormit al carrer, tot i tenir contracte de feina. Tot i així, ha insistit en què hem de trobar entre totes les institucions una solució i que puguin dormir en un lloc digne. En aquest sentit, ha recordat que tant pagesos com treballadors tenen drets i deures que cada part ha de coresponsabilitzar-se per evitar determinades situacions.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.