Lleida Marxa
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida s’assegura la futura ampliació de l’Escola Bressol Municipal i la ludoteca del Centre Històric

Data de publicació: 11/10/2017

Fèlix Larrosa destaca la voluntat de l’equip de govern de promoure polítiques d’innovació social al barri i millorar els equipaments existents

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

La Paeria s’ha assegurat la futura ampliació de l’Escola Bressol Municipal i la ludoteca del Centre Històric de la ciutat, després que el Ple Municipal celebrat el passat divendres hagi aprovat la modificació del planejament urbanístic d’una part de l’illa compresa entre el carrer de Boters i Travessera de la Cotxera, concretament, els immobles situats al carrer Boters números 7, 9 i 11 i del situat a la Travessera de la Cotxera número 16, un fet que comportarà qualificar de sistema d’equipament comunitari una superfície de 184,66 m2 i poder ampliar, d’aquesta manera, ambdós equipaments educatius.

El fet de qualificar aquesta superfície com a sistema d’equipaments públics permetrà la posterior gestió urbanística, que ja fa temps que ha començat com una iniciativa pública d’adquisició de sòl. En aquest cas, les parcel·les que han estat objecte de modificació en el planejament urbanístic estan situades al costat de l’actual pati de l’Escola Bressol i corresponen a solars que han estat molt de temps en desús, un fet que comporta l’incompliment de la funció social de la propietat en matèria d’habitatge.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que l’equip de govern de la Paeria té la voluntat de promoure polítiques d’innovació social al Centre Històric i, per dur-les a terme, és necessari, entre altres actuacions, preveure un increment de l’oferta de places de l’Escola Bressol i la millora qualitativa de l’equipament municipal. En aquest sentit, ha explicat que l’espai extern i el pati de l’Escola Bressol Municipal, ubicada a nord, fa que la zona d’esbarjo disposi de poques hores de sol, tant en franja horària com en superfície. L’ampliació de l’escola permetrà disposar d’un pati de majors dimensions i, també, de més zona assolellada.

L’Escola Bressol Municipal i la Ludoteca del Centre Històric ocupen uns 780 m2 de superfície en un entorn d’alta densitat i amb necessitats de millora de les dotacions i de renovació del teixit urbà i social. L’Escola Bressol té una capacitat de 36 infants d’entre 1 i 2 anys amb una zona d’esbarjo de 125 m2 aproximadament. La primera planta de l’edifici alberga la ludoteca del barri, que ofereix un espai de joc i tallers per a infants i famílies.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.