Lleida Marxa
Inici Notícies

L’Auditori Municipal Enric Granados acollirà els Premis Literaris de Lleida 2017

Data de publicació: 5/11/2017

El divendres 17 de novembre es lliuraran el 34è Premi d’assaig Josep Vallverdú i 22è Premi de poesia Màrius Torres

L’escriptor i periodista Martí Gironell conduirà la gala de la Nit Literària  

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA, L'EDUCACIÓ I ELS ESPORTS

La concessió pública del 34è Premi d’assaig Josep Vallverdú i del 22è Premi de poesia Màrius Torres, convocats per l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, es durà a terme en el decurs de la gala literària conduïda per l’escriptor i periodista Martí Gironell.

La participació d’autors d’arreu de Catalunya als premis literaris de Lleida d’enguany ha estat de mig centenar d’originals, 40 dels quals concursen en el premi de poesia, i una desena, que opten al premi d’assaig.

El jurat del Premi d’assaig Josep Vallverdú està format per Elena Casacuberta, Salvador Giner, Teresa Iribarrén, Josep M. Sala-Valldaura i Màrius Serra.

El jurat del Premi de poesia Màrius Torres està format per: Josefa Contijoch, Xavier Macià, Jordi Marrugat, Eduard Sanahuja, i Cèlia Sànchez- Mústich.

L’acte públic donarà a conèixer els guardonats en les dues modalitats, amb qui el conductor de la vetllada mantindrà una tertúlia literària, que ens acostarà a les dues obres premiades i als seus autors.

Com és habitual, la segona part de la gala oferirà un espectacle literari que, enguany s’emmarca en la commemoració dels 75 anys d’absència/presència de Màrius Torres.

L’estrena de l’espectacle ‘ELLES, que l’acompanyaren tant. MÀRIUS TORRES en femení plural’, produït per l’Ajuntament de Lleida, ens acostarà la figura i l’obra del nostre poeta més emblemàtic des d’una mirada especial, molt íntima i personal, la de les dones que van ser essencials en la seva vida breu.

L’espectacle multidisciplinari pautat per un discurs audiovisual, compta amb la interpretació de les actrius lleidatanes Núria Casado, Annabel Castan, Núria Miret, Clara Olmo i Marta Rosell, i la música en directe de components de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, amb Jordi Castellà (piano i arranjaments), Mar Aldomà (violí) i Teresa Valls (violoncel). 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.