Lleida Marxa
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida fa una crida al civisme arran dels actes vandàlics succeïts al nou Bosc Urbà de Balàfia

Data de publicació: 10/1/2018

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa demana complicitat als veïns per mantenir l’espai públic i afirma que la Paeria serà estricta amb les sancions, que poden arribar a 1.500 euros

La Guàrdia Urbana reforçarà la tasca de vigilància d’aquests comportaments que ja duen a terme els agents cívics

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT

L’Ajuntament de Lleida fa una crida al civisme de la ciutadania arran dels actes vandàlics produïts en els últims dies al Bosc Urbà de Balàfia, que es va estrenar fa tot just un mes. Fa uns dies, l’espai va aparèixer amb deixalles, danys en el mobiliari urbà i l’arbrat, excrements de gossos i pintades. El tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha lamentat aquest fets i demana la complicitat dels veïns i veïnes perquè denunciïn els autors i s’eviti d’aquesta manera malmetre l’espai públic de tots.

La Paeria vol recordar que l’ordenança de civisme preveu sancions per danys o maltractament a l’arbrat o al mobiliari urbà des de 600 fins a 1.500 euros, en tractar-se d’infraccions greus, que en cas de reincidència es poden considerar molt greus i arribar fins als 3.000 euros. Larrosa ha recordat que els autors dels fets en són els responsables directes i que si són menors, la responsabilitat recau en les seves famílies, però que els actes vandàlics no poden quedar impunes. Per tant, l’Ajuntament serà estricte en l’aplicació de les sancions.

Els agents cívics vetllen per evitar tot tipus d’actuacions incíviques i actes vandàlics per tota la ciutat. Tot i això, es dedicaran patrulles de la Guàrdia Urbana a reforçar aquesta tasca de prevenció i control d’aquests comportaments, ha assegurat la regidora de Seguretat Ciutadana i de Polítiques per al Civisme i la Igualtat, Sara Mestres.

L’any 2016 la Paeria va posar en marxa una campanya de comunicació per recalcar la necessitat de cuidar l’espai públic. En el material informatiu d’aquesta campanya s’informava del cost que té per l’Ajuntament reposar un parc infantil –20.000 euros–, una paperera –120 euros– o un banc –300 euros– per tal de conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’una major cura.

Fèlix Larrosa ha explicat que la Paeria destina molts recursos humans i econòmics a arranjar destrosses en mobiliari urbà i netejar pintades. Només els darrers tres mesos ha destinat 5.420,36 euros en treure i netejar pintades, cartells i papers.

Lleida gasta més de 300.000 euros en despesa vinculada directament a actes incívics, entre els quals 66.000 euros en neteja de pintades a les façanes, 91.000 euros en contenidors desapareguts o vandalizats i prop de 71.000 euros en reposar robatoris de cables d’electricitat, entre altres.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.