Lleida Marxa
Inici Notícies

110 alumnes d’ESO participen enguany en els projectes “Stic Jove” i “Xperimenta”

Data de publicació: 10/2/2018

El Servei d’Educació de la Paeria ha iniciat una nova edició d’aquests projectes en què es combina l’aprenentatge i el servei a la comunitat, el desenvolupament d’un mateix i la participació social. Els projectes estan dinamitzats pel Consell de Joves del Plenari dels Infantis i els Adolescents

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA I ELS ESPORTS

El Servei d’Educació de l’Ajuntament de Lleida ha endegat una nova edició dels projectes d’Aprenentatge Servei “Stic Jove” i “Xperimenta” amb joves d’ESO. Els projectes d’Aprenentatge Servei són propostes educatives que combinen processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat. Mitjançant aquest servei a la comunitat els nois i les noies fan un seguit d’aprenentatges que els permeten créixer personalment i implicar-se en el seu entorn. En aquestes activitats es fusionen dues dimensions, la personal i la social, el desenvolupament d’un mateix i la participació social. S’ha de remarcar que els projectes estan dinamitzats pel Consell de Joves del Plenari dels Infants i els Adolescents de Lleida.

Aquest curs participen 110 nois i noies (70, al projecte “Xperimenta” i 40, a l’”Stic Jove”) que estudien ESO a: l’Institut Màrius Torres, el Col·legi Lestonnac, l’Institut Guindàvols, el Col·legi El Carme, l’Institut Manuel de Montsuar, l’Institut La Mitjana, l’Institut Maria Rúbies, el Col·legi FEDAC, el Col·legi Episcopal Verge de l’Acadèmia, l’Institut Josep Lladonosa, el Col·legi Sagrada Família, el Col·legi Santa Anna i el Col·legi Maristes Montserrat.

Els nois i les noies que voluntàriament participen en els projectes “Stic Jove” i “Xperimenta” assisteixen a unes sessions de formació durant 3 dissabtes de febrer, al mati. La formació es realitza a les instal·lacions del Servei d’Educació i a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida.

L’objectiu del projecte “Stic Jove” és afavorir les relacions intergeneracionals mitjançant l’aprenentatge i la reflexió de les noves tecnologies i aprendre els uns dels altres. Els/les joves donen suport a les persones grans, donant-los suport i acompanyant-los en l’aprenentatge de les noves tecnologies i la utilització dels smartphones.

El servei s’ofereix a la Mediateca Municipal Josep Alcobé, de dilluns a dijous, de les 17.30 a les 18.30 h durant els mesos de març i abril.

El projecte “Xperimenta” és un projecte d’aprenentatge-servei, on els joves mostren i ensenyen diferents experiments i jocs científics als infants, mitjançant el joc. L’objectiu principal és atansar el món de la ciència als infants, treballant diferents continguts científics. En aquest projecte també es dona l’oportunitat als nois i les noies de secundària, la possibilitat de reforçar les seves habilitats socials, l’autoestima, els seus coneixements i competències personals, mitjançant una activitat de participació ciutadana. El servei es farà a les ludoteques municipals de la ciutat, a les escoles bressol i als Centres Oberts. D’una manera lúdica i entretinguda, el projecte apropa el món de la ciència als joves i als infants.

Apuntar-se a aquest tipus de projectes permet als joves adquirir uns aprenentatges, participant activament i contribuint a una tasca que fomenta la cohesió social. Al mateix temps és un exercici de responsabilitat social, que reforça la descoberta de l’atri i la generositat vers els altres.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.