Lleida Marxa
Inici Notícies

L’alcalde de Lleida participa en representació dels ajuntaments al Pacte d’Estat Social i Polític per l’Educació

Data de publicació: 13/2/2018

-Àngel Ros defensarà el proper 5 de març al Senat el posicionament dels ajuntaments de tot l’Estat sobre l’Educació on es demanarà que es defineixin les competències educatives des governs locals, el seu finançament i la participació dels municipis en la planificació educativa.

-L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha participat avui al Consell permanent de Consejo de Estado de la Educación, del quan n’és membre, i posteriorment ha presidit la Comissió d’Educació de la FEMP

ALCALDIA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha participat aquest matí en la reunió de la Comissió Permanent del Consejo Escolar del Estado on s’han analitzat diferents temes relacionats amb la Formació Professional i s’ha debatut sobre la metodologia del Consejo Escolar del Estado per a la informació del Pacte d’Estat Social i Polític per l’Educació.

Posteriorment, l’alcalde ha presidit la reunió de la Comissió d’Educació de la FEMP en la qual s’ha aprovat el document de la Federació que constitueix el conjunt de les aportacions dels municipis a l’esmentat Pacte.

L’alcalde de Lleida Àngel Ros compareixerà al Senat el proper 5 de març per defensar el posicionament dels ajuntaments espanyols respecte a l’educació. El paer en cap ha explicat que des del municipalisme es reivindica “una definició de les competències educatives dels governs locals, la consignació dels recursos financers corresponents i la participació dels governs locals en la planificació educativa”.

En nom dels ajuntaments, l’alcalde de Lleida, demanarà, entre d’altres punts, que es garanteixi l’oferta universal de les escoles bressol municipals mitjançant un finançament estable, el reconeixement del paper que realitzen els municipis en l’educació complementària escolar, línies d’ajuts als municipis per poder compensar les desigualtats en els àmbits educatius i escolars, el disseny de l’oferta educativa i la definició del mapa educatiu i escolar. També es reclamarà garantir el finançament per promoure els programes de camins escolars segurs, facilitar l’obertura de centres educatius en vacances escolars, promoure la formació per al treball i recuperar els programes professionals en conveni amb els governs locals.

Els municipis de tot l’estat també demanen garantir la universalitat del dret a l’educació – inclòs l’ensenyament post obligatori- vetllant pel desenvolupament rural i la igualtat d’oportunitats. Els estudis artístics també són motiu de reivindicació per part dels municipis, que en demanen un finançament estable amb garanties d’accés a tots els ciutadans per mitjà de beques i ajuts. L’Educació al llarg de la vida és així mateix un tram de formació en el qual els municipis hi intervenen i demanen que es defineixen les competències delegades als municipis en aquest aspecte.

El reconeixement de la tasca dels governs locals en la prevenció de l’abandonament escolar, l’atenció a l’assetjament escolar i el manteniment dels centres docents són altres aspectes que exposarà l’alcalde Ros en representació de tots els ajuntaments.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.