Lleida Marxa
Inici Notícies

La tinent d'alcalde Montse Parra inaugura la temporada expositiva d’estiu del Centre d’Art la Panera

Data de publicació: 9/6/2018

Destaca que “Lleida segueix apostant per l'art contemporani" amb els muntatges ‘Lliçó de Diògenes’ i ‘Maria Montes. What a Shitshow’

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA I ELS ESPORTS

El Centre d'Art la Panera ha obert al públic aquest migdia dos de les exposicions que formaran el programa d'expositiu d’aquest estiu: la itinerant ‘Lliçó de Diògenes’, producció del Centre d’Art Tecla Sala, a cura d’Àlex Mitrani, i ‘Maria Montes. What a Shitshow’, de la dissenyadora catalana instal·lada a Austràlia.

La inauguració ha anat a càrrec de la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, que ha estat acompanyada per la directora del Centre, Cèlia Del Diego; el director artístic del Centre d’Art Tecla Sala, Antoni Perna; el comissari de ‘Lliçó de Diògenes’, Àlex Mitrani; els artistes Jordi Mitjà, Rubén Verdú i Mar Arza i la dissenyadora Maria Montes.

La tinent d’alcalde ha donat la benvinguda als assistents a l'acte inaugural i ha agraït la feina de l'equip de la Panera. Per la seva banda, la directora del Centre d’Art la Panera, Cèlia del Diego, ha introduït les mostres que es podran veure a la Panera i agraït al Programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura de la Generalitat l’oportunitat de ser la primera seu en la itinerància de ‘Lliçó de Diògenes’. Per la seva part, la dissenyadora i artista Maria Montes destaca que «Maria Montes. What a Shitshow» és un homenatge al llenguatge i a l’ús d’aquest.

‘Lliçó de Diògenes’

Aqeuseta exposició parteix de la figura de Diògenes, que va optar per una vida austera i plena d’excentricitats, allunyant-se del que seria políticament correcte per a la societat de l’època i posant de manifest la vanitat i la superficialitat de la conducta humana. L’art és també un camí per retrobar uns valors morals i fer una reflexió sobre la necessitat de simplificar i poder eliminar les coses supèrflues i innecessàries de la nostra vida quotidiana. De la mateixa manera, aquesta exposició treballa des de la senzillesa per arribar a l’essència de l’acte creatiu com un camí per entendre el món i posar en evidència la vanitat del consum i de la cultura de l’espectacle.

‘Lliçó de Diògenes’ podrà veure’s a la planta 1 de Centre d’Art la Panera, fins al 2 de setembre.

El llenguatge com a fil conductor

‘Maria Montes. What a Shitshow’ és una exposició on el fil conductor és el llenguatge, les dites populars i l’escatologia catalana com a identitats culturals. La dissenyadora ens presenta els últims cinc anys de producció artística en relació a un conjunt d’elements que formen part d’un cicle natural i respectuós amb la terra. ‘Maria Montes. What a Shitshow’, primera exposició en solitari a Catalunya de la reconeguda dissenyadora, romandrà oberta fins al pròxim 30 de setembre a la primera planta del Centre.

El dia 15 de juny, a les 7 de la tarda, es farà una visita guiada a càrrec del comissari, Àlex Mitrani. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.