Lleida Marxa
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida reurbanitza i millora el carrer Botera del Centre Històric

Data de publicació: 11/10/2018

Fèlix Larrosa: “Els treballs fan més accessible el Centre Històric i permeten seguir guanyant accessos i permeabilitzar, encara més, el Turó de la Seu Vella de Lleida”

S’habilitarà una rampa accessible en ziga-zaga coberta de verd i es preveu la recuperació del solar annex amb gabions de pedra, arbres i plantes arbustives

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, de representants de l’Associació de Veïns i representants dels Comerciants de Democràcia-Remolins, ha visitat avui les obres de reurbanització i millora del carrer Botera del Centre Històric, que es trobava en mal estat, una actuació que s’emmarca dins el Pla de Barris del Portal de Magdalena-Noguerola.

Els treballs consisteixen en la reurbanització de tot el carrer que connecta l’Eix Comercial i el carrer del Canyeret. Una rampa en ziga-zaga, que salva el desnivell de quatre metres del carrer Botera, permetrà el pas de cadires de rodes i cotxets infantils i facilitarà l’accés des de l’Eix Comercial a un equipament important de la zona com és l’aparcament del carrer la Parra. El mur resultant es coronarà amb una jardineria contínua amb diverses espècies de plantes (hedera hèlix, vinca minor i asparagus sprengeri) que donarà continuïtat a la plantació del solar on es crearà una àrea de terrasses amb l’ús de gabions de pedra. Les terrasses resultants també seran enjardinades amb arbres i plantes arbustives. Tota la zona s’equiparà amb nou enllumenat.

Els treballs també preveuen la recuperació del solar adjacent, una parcel·la de 295m2 aproximadament, per a convertir-la en un nou espai públic enjardinat que comptarà amb la plantació d’una vintena d’arbres aproximadament.

El paer en cap s’ha mostrat satisfet per “uns treballs que fan més accessible el Centre Històric a tots els nivells i permeten seguir guanyant accessos i permeabilitzar, encara més, el Turó de la Seu Vella de Lleida”. “La solució que s’ha donat, un sistema mix d’escala i rampa, dota de major confort als usuaris del carrer. Hi ha una operació paisatgística important amb la creació d’una estructura enjardinada que emmascara el sistema de rampes”. “Les obres estan ben resoltes tant a nivell urbanístic com des del punt de vista paisatgístic”, ha conclòs l’alcalde.

Els treballs del carrer Botera suposaran una clara millora de la mobilitat i l’accessibilitat al Turó de la Seu Vella. De fet, la millora d’aquest carrer se suma a l’obertura de la Costa del Jan, el carrer de Sant Cristòfol, el carrer del General i el carrer de la Parra -on s’hi està treballant en aquests moments-, entre altres carrers adjacents. L’Ajuntament de Lleida haurà recuperat, els darrers mesos, de l’ordre de set nous carrers que accedeixen al mig del Centre Històric i al Turó de la Seu Vella de Lleida.

El pressupost de la reurbanització i millora del carrer Botera és de 143.772,64 euros iva inclòs.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.