Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria i la Diputació de Lleida aproven el pressupost de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell

Data de publicació: 8/2/2013

Les dues institucions hi aporten 158.000 euros cadascuna

CULTURA

La Paeria i la Diputació de Lleida han aprovat el pressupost anual de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. El paer en cap, Àngel Ros, i el president de la Diputació, Joan Reñé, han presidit aquest matí la reunió del Patronat de l’Orquestra, en què s’ha confirmat que les dues institucions aportaran 158.000 euros cadascuna.

Després d'onze anys de trajectòria, sempre sota la direcció de la batuta d’Alfons Reverté, l’Orquestra és una realitat consolidada i destacada, que ha assolit èxits sòlids fent-se un lloc rellevant en la programació de la música catalana actual. La professionalitat dels seus integrants ha estat àmpliament reconeguda i ha rebut el suport institucional i social, així com del públic.

L’Orquestra va néixer l’any 2002 amb l’objectiu de facilitar l’accés a la música simfònica i de cambra a tots els ciutadans del territori lleidatà i amb la vocació de desplaçar-s’hi per acostar la seva programació de concerts de manera continuada. Mantenint aquesta línia de treball, l’OJC té previst iniciar en breu el projecte social “L’Orquestra, amb tu!” per dur la música fins a hospitals, escoles i casals de gent gran. Amb el nou projecte trenca barreres i limitacions per fer de la música un dret accessible a tothom.

Al marge d’aquesta proposta, l’Orquestra també s’implica amb altres iniciatives de recerca musicològica que impulsen i incentiven la creació musical actual. L’Orquestra ha passat per sales com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona, entre altres.

Els pròxims concerts de l’OJC a l’Auditori Enric Granados

Diumenge, 10 de març a les 19h: Va de contes!

Els músics de Bremen i Pere i el llop. Dos contes a cau d’orella (concert familiar

Diumenge, 5 de maig, 19 h: Passió russa!

La simfonia núm. 2 de Raichmaninov

Diumenge, 9 de juny, 19 h: Mozart – Vesperae Solennes de Confessore

Música d’un geni per a la reflexió.

CCAEG- Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados

Per a més informació: http://www.auditorienricgranados.cat


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.