Botó tornarCatalàEspañolEnglishFrançais

SalutacióAlcalde de Lleida - Àngel Ros

Descarrega la revista de les festes en format PDF

Descarrega el programa de mà en format PDF

Lleida entra en el nou curs amb esperit festiu. Arriben les Festes de la Tardor i la ciutat i els seus habitants ens deixem emportar per tota l’emoció i l’alegria que desprèn aquesta manifestació cultural tan nostra i que és fruit de l’esforç de molts lleidatans i lleidatanes. Les Festes de la Tardor són un dels grans patrimonis de la cultura de Lleida i la seva celebració demostra el compromís col·lectiu que mantenim amb les tradicions que ens uneixen i ens simbolitzen com a ciutat.

La cultura popular i tradicional és l’eix central d’unes festes que ens conviden a vibrar amb la diada castellera, a ballar sardanes, a saltar sota les espurnes en la Gran Nit de Foc, a contemplar el Seguici i a gaudir de les revetlles, d’actuacions de dansa tradicional catalana, d’activitats infantils i de competicions esportives.

El programa de les Festes de la Tardor és una gran invitació a fruir de la ciutat en tots els seus seves vessants. El patrimoni cultural i monumental de Lleida obre les seves portes més que mai i escenaris com el Teatre de la Llotja, l’Auditori Municipal Enric Granados o el Cafè del Teatre de l’Escorxador, entre altres, presenten un atractiu programa de concerts i espectacles.

Les Festes de la Tardor, que coincideixen amb la festivitat de la patrona de Lleida, la Verge Blanca de l’Acadèmia, viuran en la seva darrera jornada la 150 edició del certamen literari Marià. Aquests dies se celebra, a més, la Fira de Sant Miquel, un dels esdeveniments firals més antics de Catalunya, concedit a Lleida pel rei Jaume I el 1232, i que aportarà a la ciutat tota la seva activitat i dinamisme.

Les Festes de la Tardor són un gran esclat de cultura que, a més, donen continuïtat a diferents cites que s’hi celebren en dates pròximes. Abans, haurem gaudit de l’Obert del Centre Històric, del Mercat de la Música o de la Recreació de les Noces Reials de Peronella i de Ramon Berenguer IV que organitzen la Festa de Moros i Cristians. I ja després de les Festes de la Tardor, arribarà el festival internacional de música Musiquem Lleida que organitza la Coral Shalom.

Us animo a sumar-vos al gran corrent festiu de la celebració que estem a punt d’iniciar, les Festes de la Tardor, amb tota la seva joia i il·lusió. Sortim al carrer. Compartim un espai públic que és, aquests dies, un immens punt de trobada ple de músiques, de balls i d’alegria. És la festa que hem construït entre totes i tots i ja estem a punt per gaudir de l’experiència màgica de viure-la plegats.

Us desitjo unes bones Festes de la Tardor!

Àngel Ros i Domingo
Paer en cap

 

 

 


Compartir aquesta pàgina Facebook Twitter Google Yahoo Meneame My Live