La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Le texte qui suit est traduit par un traducteur automatique de Google.

Principi d’acord per la cessió a l’Ajuntament del cementiri privat de Raimat

Data de publicació: 20/5/2019

La Paeria impulsarà les obres necessàries per adequar-lo a la normativa sanitària, amb un pressupost d’uns 98 mil euros, que inclourà la construcció de 60 nínxols, reserva suficient per als pròxims 10 anys

El paer en cap, Fèlix Larrosa, mostra la seva satisfacció pel pacte amb Codorniu i agraeix a l'empresa que refermi la seva aposta pel celler de Raimat amb noves inversions

L'Ajuntament de Lleida ha arribat a un principi d'acord amb l'empresa Codorniu SA, propietària fins ara del cementiri de Raimat, perquè faci efectiva la cessió d'aquest equipament de 1.560 m², fins ara privat. Passarà així a ser de titularitat municipal, amb la inversió necessària per adaptar-lo a la normativa vigent. Així ho ha anunciat aquest matí l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, després de reunir-se amb el director general del celler de Raimat, Joan Esteve.

El paer en cap s'ha mostrat "molt satisfet" per aquest pacte, que confia es materialitzarà ben aviat. Larrosa ha recordat que feia ja dos anys que es parlava amb l'empresa sobre el cementiri. "Amb aquesta vocació iniciada fa molts anys d'anar cedint espais, equipaments i infraestructures per a la gestió pública, hem arribat a aquest acord important i que, amb les previsions d'inversió que tenim fetes, ens assegura el funcionament ordinari del cementiri pels pròxims deu anys", ha assegurat el paer en cap.

Per la seva part, Esteve ha assenyalat que aquest principi d'acord s'inscriu dins de la responsabilitat social de Codorniu, que ja ha portat a l'empresa a fer progressives cessions d'equipaments públics perquè passin a ser gestionats des de l'àmbit públic en benefici de l'interès general.

L'acord contempla que la Paeria assumeixi la titularitat del cementiri, la gestió del qual podrà cedir després a l'EMD de Raimat. L'ajuntament afrontarà també la inversió necessària per adaptar el recinte a la normativa de Policia Sanitària i Mortuòria. A canvi, l'empresa cedeix diversos terrenys, un dels quals es destinarà a la construcció de la nova depuradora que ha de donar servei a Raimat. En paral·lel s'està en converses perquè la depuradora de l'empresa passi a ser gestionada per la companyia d'aigües de Lleida, d'acord amb els requeriments de l'ACA.

Projecte d'inversió

L'actuació per adequar l'espai preveu la construcció de 60 nínxols, que permetran garantir una reserva suficient d'espai per als pròxims deu anys. També s'hi inclouen una sèrie d'obres mínimes complementàries per adaptar el cementiri al Reglament de Policia Sanitària Mortuòria, que fixa en el seu article 46.1 les instal·lacions complementàries que han de tenir els cementiris, a més del nombre convenient de nínxols i sepultures.

Entre altres, requereix un local destinat a dipòsit de cadàvers, que s'ubicaria en un espai existent a la dreta de la Capella, d'11,25 m². En un espai a l'extrem esquerre del cementiri, destinat inicialment a panteó particular, s'hi preveu la disposició d'un recinte per a enterraments de restes procedents d'avortaments i com a ossera general, per recollir les restes procedents de les exhumacions. A més, el local existent a l'esquerra de la Capella, igualment d'11,25 m², s'habilitaria com a espai al servei de l'oficiant o sagristia. S'haurien d'afegir les corresponents instal·lacions d'aigua i serveis higiènics al recinte.

Pel que fa als nínxols, en una primera fase es construirien 10 files de tres pisos d'altura amb 30 nínxols en total, en l'espai disponible al costat esquerre de la tanca perimetral, de la mateixa forma i composició formal que els de les 25 files existents. En una segona fase, es construiria un altre bloc de nínxols, de les mateixes característiques, al costat dret.

L'estimació del cost del projecte d'adequació i ampliació del cementiri de Raimat, que data del 1955, és de 98.351,75 euros. Se sol·licitarà una subvenció a la Diputació de Lleida per contribuir al finançament de les obres d'aquesta posada al dia i també per a intervencions en el cementiri de Lleida.

L'equipament també passarà a estar regulat per l'Ordenança Municipal del Cementiri de Lleida i per les Ordenances Fiscals de l'Ajuntament en aquest àmbit. Mentre no es completa el traspàs de la titularitat, l'empresa seguirà oferint el servei d'inhumació quan sigui necessari.

Codorniu referma l’aposta per Raimat

D’altra banda, Joan Esteve ha informat l’alcalde dels canvis recents en l’accionariat de Codorniu i la gestió interna de l’empresa, que mantindrà el seu compromís amb Raimat. Es materialitzarà a partir d’aquest mateix 2019 amb una inversió d’uns dos milions d’euros al celler, la planta embotelladora i en noves vinyes. El paer en cap ha mostrat la seva satisfacció per aquesta nova aposta de Codorniu per Raimat i ha destacat que l'empresa és un referent per Lleida, tant industrial com turístic.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Service d'information
Téléphone 010 010 Information et conditions d'utilisation Service pour sourds ou malentendants et/ou la phonation
Adresses, téléphones et fax municipaux
paeria@paeria.cat

Voir ce site:
version Mobile | version Classique

© Ajuntament de Lleida | Avís légal
Accessibilité
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.