La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Le texte qui suit est traduit par un traducteur automatique de Google.

La Paeria proposarà que la Mitjana i els Aiguamolls de Rufea formin part de la Xarxa Natura 2000

Data de publicació: 21/5/2019

El parc ha acollit avui l’acte de cloenda de l’Agenda 21 Escolar per a centres de secundària, amb la participació d’alumnes d’una dotzena d'instituts

El parc de la Mitjana ha acollit avui l'acte de cloenda de l'Agenda 21 Escolar per als centres de Secundària, amb la participació d'uns 200 nois i noies d’una dotzena d'instituts i la presència de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.

Els alumnes han participat en una fira de projectes centrats en la sostenibilitat i el medi ambient per intercanviar experiències. L'alcalde ha mostrat la seva satisfacció per aquesta tasca de formació de ciutadans compromesos amb el medi ambient i ha lliurat els diplomes acreditatius de la participació en aquest programa d'educació ambiental als representants de cada centre.

"Us vull agrair la participació i la implicació. La ciutat de Lleida i cadascú de vosaltres hem d'avançar tots junts en l'estratègia 2030, els objectius de desenvolupament sostenible, per combatre la pobresa i el canvi climàtic i fer una millor gestió dels recursos. Això feu amb els vostres projectes i també ho estem fent des de la Paeria, posant en marxa polítiques en aquesta direcció, com la plantació de 10.000 arbres i la creació de boscos urbans que seguirem impulsant", ha afirmat el paer en cap, qui ha destacat el reconeixement recent a Lleida com la ciutat amb més metres quadrats de zona verda per habitant de Catalunya.

Avui es celebra el dia de la Xarxa Natura 2000 i Larrosa ha assenyalat també que proposarà a la Generalitat la incorporació de dos espais naturals de la ciutat a aquesta xarxa d'espais amb especial protecció: el parc de la Mitjana i el dels Aiguamolls de Rufea. 

Els instituts participants en la trobada d'avui han estat Guindàvols, Castell dels Templers, Sant Jaume-Les Heures, Josep Lladonosa, Episcopal, Torre Queralt, La Mitjana, Maria Rúbies, Santa Anna, Lestonnac, Gili i Gaya i el Centre Educatiu El Segre, representats per un màxim de 8 alumnes per centre. A més, una setantena d'alumnes del Gili i Gaya han fet una petita actuació musical en forma de batucada amb instruments de percussió fabricats per ells mateixos. A continuació, s'ha alliberat una cigonya que havia estat rescatada ferida i que s'ha recuperat al Centre de Fauna de Vallcalent. L'acte també ha comptat amb la participació del regidor de l'Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt.

L'acte de cloenda de l'Agenda 21 Escolar d'Infantil i Primària tindrà lloc el pròxim dijous 13 de juny de 9.30 a 12.00 hores, també al parc municipal de la Mitjana. En conjunt, són 67 els centres que participen en el programa Agenda 21 Escolar.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Service d'information
Téléphone 010 010 Information et conditions d'utilisation Service pour sourds ou malentendants et/ou la phonation
Adresses, téléphones et fax municipaux
paeria@paeria.cat

Voir ce site:
version Mobile | version Classique

© Ajuntament de Lleida | Avís légal
Accessibilité
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.