Taula de la Promoció de la Ciutat de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Inici > Línies de debat > Desenvolupament industrial i agroalimentari

DESENVOLUPAMENT INDUSTRIAL i AGROALIMENTARI

Desenvolupament Industrial i Agroalimentari
Desenvolupament Industrial i Agroalimentari

En el debat sobre el desenvolupament industrial i agroalimentari de la ciutat de Lleida és imprescindible situar d’una manera efectiva i visible la promoció de la capitalitat d’aquesta ciutat com a pol d’empreses agroalimentàries, potenciant i impulsant el parc agrari de Lleida, sense deixar de banda ni renunciar a la indústria en termes globals.

Com a punts estratègics a posar en valor i a actualitzar, cal tenir en compte que la ciutat de Lleida compta amb gairebé 500 hectàrees de polígons industrials que se sumen a l’emergència del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari, a Mercolleida com a referència en el sector agrari i també un emergent contingent de 6 vivers d’empreses de diferents tipologies que són la porta oberta per a que l’emprenedoria esdevingui empresa en majúscules i amb personalitat pròpia.

En el objectius d’aquest nivell d’indústria i agroindústria cal anar redefinint constantment una estratègia de promoció i desplegament en clau territorial que tinguin en compte les grans infraestructures de Lleida tant presents com potencials i també els canvis constants d’un món globalitzat i dirigit a l’aplicació de noves tecnologies. L’Ajuntament de Lleida, juntament amb altres institucions i empreses del territori, està treballant per la creació d’un ecosistema del sector agroindustrial per la innovació, l’impuls tecnològic, i la recerca en el sector.

A més, cal posar en marxa programes de cooperació amb altres territoris, centres i entitats d’alt nivell, tant a nivell nacional com internacional que projectin la consolidació industrial i agroalimentària de Lleida.

En el relat sobre el desenvolupament agroindustrial de Lleida, cal no perdre de vista les 19.000 hectàrees d’horta que configuren una corona verda on es preserva l’agricultura de proximitat i les autèntiques arrels de la ciutat. El debat sobre el futur de l’Horta s’inicia des del concepte de Parc Agrari tot preservant les activitats agràries, la singularitat del paisatge i la particularitat mediambiental.


La Paeria – Ajuntament de Lleida
Avís legal

Facebook