Taula de la Promoció de la Ciutat de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Inici > Línies de debat > Generació d'indústria cultural, esdeveniments i de lleure

GENERACIÓ D’INDÚSTRIA CULTURAL, D’ESDEVENIMENTS I DE LLEURE

Generació d'Indústria Cultural, d'Esdeveniments i de Lleure
Generació d'Indústria Cultural, d'Esdeveniments i de Lleure

La industria cultural ocupa l'11% de la població activa a Catalunya i suposa el 7% del PIB. En clau purament econòmica, és un sector potent que genera ocupació i projecció exterior. La ciutat de Lleida disposa d’una amplia xarxa d’equipaments generadors de cultura en l’ampli sentit de la paraula.

D’una banda, els museus, com ara el Museu de Lleida, museu d’art Jaume Morera, La Panera o els incipients Museu de la Ciència i del Clima i Museu del Còmic. De l’altra, la ciutat vehicula la vida teatral a partir de l’acció i programació del Teatre de l’Escorxador, l’Auditori, el Teatre Julieta Agustí o la Fundació Pública Teatre de la Llotja de Lleida.

En el context de la creació d’una indústria potent en termes de cultura, esdeveniments i lleure és crucial continuar impulsant la candidatura del Turó de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial de la UNESCO i construir una “marca de ciutat de Lleida”. En paral·lel, s’han de desenvolupar els tres eixos sobre els quals se sustenta Turisme de Lleida, això és, l’oferta cultural i activitats de turisme familiar, la monumental-patrimonial, l’enogastronomia, i la promoció del turisme de reunions. I en suma, continuar apostant per la recuperació d’actius patrimonials com poden ser l’imminent parador nacional del Roser, el Castell dels Templers o el call Jueu, entre altres.

El complement als equipaments és la formació que ens situa en el nivell del Magical Media com a centre experimental de la cinematografia i arts audiovisuals de Catalunya; el Grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals que imparteix la Universitat de Lleida; els estudis de grau superior de teatre impulsats per La Paeria, l’Escola d’art Leandre Cristòfol on es potencia la creació cultural dins dels seus cicles formatius i la propera conversió de l’estructura de fusta per a creadors culturals ubicat al carrer Cavallers. I també els elements que atorguen un plus de projecció internacional com ara Animac, la Mostra de cinema Llatinoamericà, la Fira de Titelles, entre altres.


La Paeria – Ajuntament de Lleida
Avís legal

Facebook