Taula de la Promoció de la Ciutat de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Inici > Línies de debat > Infraestructures de present i de futur

INFRAESTRUCTURES DE PRESENT I DE FUTUR

Infraestructures de Present i de Futur
Infraestructures de Present i de Futur

La ciutat de Lleida disposa de diverses vies de comunicació de connexió nacional i internacional N-230, N-240, Eix transversal C-25, AP2, i A2, Autovia d’Osca, Eix de l’Ebre C-12. I les infraestructures ferroviàries com l’estació del tren d’alta velocitat Lleida-Pirineus i aeroportuària com l’Aeroport Lleida-Alguaire.

Per aquest motiu, Lleida està dins d’un nus de comunicacions claus i estratègiques, a mig camí de l’eix BCN-MAD, amb l’AP-2 i l’A2 per carretera, i l’alta velocitat per via fèrria, amb l’avantatge que la nostra estació està situada al bell mig de la ciutat, i per tant, els desplaçaments són més curts, i la proximitat amb la Llotja i el Pavelló barris Nord, fan un binomi per captació d’esdeveniments vinculats a l’esport i amb el turisme de reunions.

Lleida, està en una posició privilegiada per entrar a formar part del Corredor Mediterrani, amb unes credencials força destacades com el fet de formar part del segon clúster regional agroalimentari d’Europa, i amb empreses agroalimentàries en expansió. Per aquests motius, és una ferma candidata acollir un port sec. No ser-hi, seria una pèrdua per desenvolupar el sector logístic, cridat a tenir un gran protagonisme de futur.

La N-230, ens uneix amb França, i la N-240 ens uneix amb el port de Tarragona per donar sortida a les exportacions dels nostres productes.

L’aeroport Lleida-Alguaire, és una opció de futur que s’ha de desenvolupar i que cal reforçar buscant noves oportunitats de negoci.


La Paeria – Ajuntament de Lleida
Avís legal

Facebook