Taula de la Promoció de la Ciutat de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Línies de debat


desenvolupament turístic i comercial

Desenvolupament turístic i comercial

El desenvolupament turístic i comercial de la ciutat de Lleida és un altre dels reptes que es presenten a Lleida com a marca de futur immediat. En la base d’aquests creixements hi ha dos pols inicials. D’una banda, la potència de la candidatura del Turó de la Seu Vella com a Patrimoni UNESCO i les conseqüents repercussions en clau de ciutat que se’n poden derivar. En aquesta mateixa línia d’eclosió, cal travar un discurs de consens al voltant del desenvolupament comercial d’una ciutat que es prepara per estar a primera línia un cop es vagin resolent les situacions de crisi econòmica que han repercutit en els teixits econòmics i, específicament i malauradament, en moltes famílies de la ciutat.

Llegeix més

GENERACIÓ D’INDÚSTRIA CULTURAL, D’ESDEVENIMENTS I DE LLEURE

Generació d'indústria cultural, d'esdeveniments i de lleure

La industria cultural ocupa l'11% de la població activa a Catalunya i suposa el 7% del PIB. En clau purament econòmica, és un sector potent que genera ocupació i projecció exterior. La ciutat de Lleida disposa d’una amplia xarxa d’equipaments generadors de cultura en l’ampli sentit de la paraula.

Llegeix més


desenvolupament industrial i agroalimentari

Desenvolupament industrial i agroalimentari

En el debat sobre el desenvolupament industrial i agroalimentari de la ciutat de Lleida és imprescindible situar d’una manera efectiva i visible la promoció de la capitalitat d’aquesta ciutat com a pol d’empreses agroalimentàries, potenciant i impulsant el parc agrari de Lleida, sense deixar de banda ni renunciar a la indústria en termes globals.

Llegeix més

CONSOLIDACIÓ DE LA INDÚSTRIA DEL CONEIXEMENT (PARC CIENTÍFIC)

Consolidació de la indústria del coneixement (Parc Científic)

El concepte de la generació de coneixement va directament lligat a una ciutat amb vocació universitària i, en aquesta línia, cal tenir molt present el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida com a crucial plataforma científica i tecnològica del sector agroalimentari i de les TIC en l’àmbit català i estatal. Precisament, el Parc Científic concentra una part important de les infraestructures de recerca de la Universitat de Lleida (UdL), especialment les relacionades amb l’agroalimentació que, al costat dels recursos i serveis d’R+D i d’altres institucions i entitats, constitueixen un important pol d’excel·lència i innovació.

Llegeix més


INFRAESTRUCTURES DE PRESENT I DE FUTUR

Infraestructures de present i de futur

La ciutat de Lleida disposa de diverses vies de comunicació de connexió nacional i internacional N-230, N-240, Eix transversal C-25, AP2, i A2, Autovia d’Osca, Eix de l’Ebre C-12. I les infraestructures ferroviàries com l’estació del tren d’alta velocitat Lleida-Pirineus i aeroportuària com l’Aeroport Lleida-Alguaire.

Llegeix més


La Paeria – Ajuntament de Lleida
Avís legal

Facebook