La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

Fi de curs per als 40 alumnes-treballadors del programa Casa d’Oficis-Treball als Barris de l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO)

Data de publicació: 29/12/2020

L’activitat té un any de durada i combina formació amb un contracte laboral

INSTITUT MUNICIPAL D'OCUPACIÓ SALVADOR SEGUÍ

Els alumnes-treballadors de la Casa d’Oficis-Treball als Barris han finalitzat l’any d’aprenentatge d’aquest programa de formació i treball que ofereix l’Institut Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Lleida i que està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

La Casa d’Oficis s’ha adreçat a persones aturades d’entre 16 i 24 anys amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat. Durant 12 mesos, 40 joves han tingut l’oportunitat de formar-se professionalment en diferents especialitats: soldadura per oxigàs i soldadura MIG/MAG, pintura decorativa en construcció, fusteria i operacions auxiliars de treballs de construcció.

Durant els sis primers mesos, l’alumne treballador rep una beca del Servei d’Ocupació de Catalunya i els 6 restants té un contracte laboral de formació. Una vegada finalitzat el període de formació i treball, l’objectiu és la inserció laboral en empreses relacionades amb aquestes ocupacions.

El projecte està adreçat a joves residents Mariola, Centre Històric i Noguerola/Portal de Magdalena, encara que es pot autoritzar la participació de persones no residents en aquests barris.

La tinenta d’alcalde Anna Campos, que ha saludat l’alumnat amb motiu del final de la seva formació, ha explicat que durant l’any 2020 els participants han realitzat diferents tasques per millorar mobiliari i espais públics municipals dels barris de la Mariola, Centre històric i Noguerola.

Els diferents tallers que ha inclòs aquest programa (pintura, soldadura, fusteria i paleta) han realitzat accions com la fabricació dels quatre arbres de Nadal col·locats en diferents espais de la ciutat, fer mobiliari per al Castell dels Templers o tasques de paleta en l’edifici d’Infanteria del Turó de Gardeny, entre moltes altres.

L’IMO gestiona des del 2006 el projecte Treball als Barris que atén persones que viuen a la Mariola, Centre Històric i Noguerola. Els usuaris d’aquests barris tenen la possibilitat participar en diferents accions proposades en els dispositius d’inserció i disposar d’un acompanyament en el seu procés de recerca de feina.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Information service Telephone 010 010 Information and conditions of use Service for deaf or hearing impaired and/or phonation
Addresses, telephones and faxs
paeria@paeria.cat

View this site in:
Mobile version | Classic version

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprčnGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprčn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprčn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.