Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

L'ús de la bicicleta a Lleida creix un 150% en els darrers 10 anys

Data de publicació: 23/9/2014

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat, en el marc de la Setmana de la Mobilitat, el nou tram de carril bici que s'està construint en l'eix Lluís Companys-Rambla d'Aragó

La Paeria construirà a curt termini 3,7 km més de carril bici, que actualment compta amb una xarxa de 35,2 km

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, l'estudi sobre l'ús de la bicicleta a la ciutat en què destaca el creixement de l'ús de la bicicleta en un 150% en els darrers 10 anys. El paer en cap, acompanyat de la primera tinent d'alcalde, Marta Camps; el regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, i el regidor de Coordinació de Barris, Joan Gómez, ha visitat els treballs que s'estan duent a terme per construir un nou carril bici en l'eix Rambla d'Aragó - Lluís Companys.

En aquest sentit, Ros ha posat de relleu que un dels objectius de l'Ajuntament de Lleida és completar la xarxa de carril bici bàsica per tal de garantir que cada barri tingui almenys una connexió contínua fins al centre de la ciutat. Així, ha destacat que, hores d'ara, la xarxa té 35,2 km i que està previst entre finals d'aquest any i principis del vinent ampliar-la amb 3,7 km més (tall de veu alcalde). Les millores que es portaran a terme són:

- Construcció carril bici a la Rambla d’Aragó i Lluís Companys: tram que forma part de l’eix nord-sud, altament freqüentat i prioritari (890 m). Aquest tram es completarà properament, arribant a Ricard Viñes, amb les obres de la Plaça Pau Casals.

- Millora de la connexió del barri del Secà de Sant Pere-Balàfia a través de l’avinguda de Torre Vicens (325 m.)

-Millora i ampliació del carril bici a l’Estudi General amb la reurbanització de l’avinguda

- Implantació carril bici a l’avinguda de València (360 m.)

A més, les millores en el carril bici en el cas de la Rambla d'Aragó també permetran millorar la seguretat en el trànsit, ja que els aparcaments en bateria es passaran a filera, amb la qual cosa es millora notablement la visibilitat i la sortida dels vehicles.

La primera tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Marta Camps, ha explicat que l'estudi sobre l'ús de la bicicleta ha posat de relleu, a més del creixement de l'ús de la bicicleta en un 150% en els últims deu anys, que els trams amb presència de carril bici han tingut un increment molt més important que no pas aquells amb absència de carril bici, per la qual cosa Lleida presenta un elevat potencial de demanda d'ús de la bicicleta, amb la millora de la connectivitat i seguretat de la xarxa bàsica de carrils bici (tall de veu Marta Camps). El punt de la ciutat amb més pas de bicicletes és el pont Vell - Av. Segre - Bondel - Rambla Ferran (amb un total de 640 viatges/dia i un increment del 200% respecte l'any 2003) i Balmes - Prat de la Riba - Rovira Roure (que ha tingut un increment menor, del 92%, és a dir 487 viatges/dia en els darrers 10 anys). De l'estudi també es desprèn que el 80% dels usuaris de la bicicleta són homes i que només un 12% dels desplaçaments es fan per esport, el 88% restant es fa per feina o estudis (desplaçaments urbans).