Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Més de 200 figures formen el pessebre monumental de la parròquia de Sant Pau

Data de publicació: 25/12/2014

L’alcalde de Lleida ha visitat aquest pessebre, a la Mariola, i ha felicitat el seu mestre pessebrista, Virgilio del Olmo, qui ha guanyat el concurs de pessebres de l’Agrupació Ilerdenca en la categoria de pessebres monumentals d’esglésies els prop de vint anys que hi ha participat

CULTURA

La parròquia de Sant Pau, al barri de la Mariola, ha instal·lat un any més el pessebre monumental format per més de 200 figures i que es pot visitar fins al dia de la Candelera, el 2 de febrer. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat el pessebre en el dia de Nadal i ha felicitat el seu autor, Virgilio del Olmo, qui fa prop de 20 anys que se n’encarrega desinteressadament.

L’alcalde s’ha interessat per la construcció dels elements que formen aquest pessebre, que té unes dimensions aproximades de 14 metres per 5. Del Olmo ha explicat que hi ha una trentena de figures movibles, amb corrents d’aigua, rius, ponts, etc. i construccions que elabora ell mateix, com les cases, els carrers o els paisatges, que fa amb suro, plàstic o vegetació, entre altres materials. L’última escena que hi ha incorporat és la de l’Anunciació. Dedica uns quaranta dies a la col·locació del pessebre perquè es pugui obrir la Nit de Nadal.

L’alcalde ha destacat que Virgilio del Olmo ha estat el guanyador del concurs de pessebres que des de fa 80 anys organitza l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. Aquest mestre pessebrista se l’ha emportat en les edicions que s’hi ha presentat, des que el fa a la parròquia de Sant Pau.

Aquest és un dels pessebres visitables de la Ruta de Lleida que promou l'Agrupació Ilerdenca. N'hi ha a diferents parròquies, llars, associacions de veïns i entitats de la ciutat, així com en espais públics com el Pati del Palau de la Paeria.