Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Down Lleida inicia les obres d’ampliació de la seva seu al Secà de Sant Pere

Data de publicació: 5/4/2016

El paer en cap ha explicat que l’actuació és fruït de la cessió que ha fet la Paeria del local contigu a l'actual per 25 anys, que ha permès a l’entitat optar a una subvenció estatal de 100.000 euro per fer les obres de reforma. Amb el nou local, que triplicarà l’espai disponible, l’alcalde ha indicat que es desenvoluparan activitats educatives, socials i d’integració laboral, bàsiques per a la igualtat de drets i per aconseguir una Lleida més inclusiva

L’entitat Down Lleida ha pogut iniciar avui les obres d’ampliació de la seva seu al Secà de Sant Pere, que triplicaran l’espai disponible per desenvolupar l’activitat de l’associació. El paer en cap, Àngel Ros, ha celebrat l’inici de l’actuació, fruït de la cessió del local contigu per part de l’Ajuntament de Lleida durant 25 anys, que ha permès a l’entitat optar a una subvenció estatal de 100.000 euros per poder fer les obres de reforma. L’alcalde ha indicat s’unirà i adequarà el local continu a l’espai que té l’entitat per ampliar les instal·lacions, passant dels 100 m2 actuals a uns 360 m2. Segons ha afegit, es desenvoluparan activitats educatives, socials i d’integració laboral, bàsiques per a la igualtat de drets i per aconseguir una Lleida més inclusiva.

En els parlaments, l’alcalde ha explicat que les obres són possibles per la perseverança dels responsables de l’entitat i a la implicació de les diferents administracions, ja que els treballs comencen gràcies a la cessió de la Paeria, que ha comptat amb la voluntat del propietari per negociar el llogar el local per 25 anys, requeriment que ha servit per participar en les subvencions del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per rehabilitar l’espai. Igualment, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya han aportat subvencions per tirar endavant el projecte.

La presidenta de l’entitat, Pilar Sanjuán, ha destacat que l’ampliació de la seu “ja és una realitat” i ha agraït el suport que ha rebut de les institucions.

La tinent d’alcalde Montse Mínguez ha assistit a l’acte amb els regidors Paco Cerdà, José Luís Osorio, Carles Vega, Dolors López i Joan Vilella. També hi ha estat presents en representació de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, i el director dels SSTT de Treball, Afers Socials i Famílies, Joan Santacana.

Amb els treballs, s’habilitaran noves sales: 2 aules grupals, 3 sales d'activitats individualitzades, 1 aula per a la formació en TIC i 1 sala de musicoteràpia, estimulació i psicomotricitat. Les obres tenen un pressupost de 157.000 euros, amb els equipaments.

La Paeria va cedir el primer espai l’any 1997. L’ampliació de les activitats de l’entitat va requerir que es llogués el local del costat l’any 2011. Tres anys més tard, es va signar de nou el conveni de cessió del segon local per un període de 25 anys.

L’Associació Down Lleida va ser constituïda el 22 d'abril de 1995 com entitat sense ànim de lucre. L’entitat ofereix serveis d’informació i sensibilització, d’atenció als nens i les nenes i les seves famílies i d’integració laboral. Les seves finalitats passen per unir els esforços dels membres per aconseguir que siguin respectats els drets de les persones amb Síndrome de Down, atendre les famílies de les persones amb Síndrome de Down, organitzant i promoure i obtenir els serveis necessaris per al col·lectiu. Compta amb un centenar de famílies sòcies.