Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Només Barcelona i Lleida són líders en transparència a Catalunya en els dos darrers rànquings de Transparència Internacional ITA

Data de publicació: 7/7/2017

-L’Ajuntament de Lleida renova el 100% de Transparència ITA (Índice de Transparencia de los Ayuntamientos) que elabora Transparency Internacional Espanya i forma part dels 25 ajuntaments de tot l’Estat que aconsegueixen la màxima puntuació.

-L’estudi analitza la transparència sobre la corporació municipal, la transparència economico-financera, la transparència en les contractacions, convenis, subvencions i costos des serveis, també la transparència en matèria d’urbanisme obres públiques i medi ambient, el dret d’accés a la informació i les relacions amb els ciutadans, a més de la pàgina web i les relacions amb la societat i participació ciutadana.

Només Barcelona i Lleida són líders en transparència a Catalunya en les dues darreres avaluacions del rànquing de transparència ITA ( Índice de Transparencia de los Ayuntamientos) que elabora Transparency Internacional Espanya. Lleida i la capital catalana són les dues úniques ciutats que repeteixen la màxima puntuació en les dues darreres avaluacions realitzades per l’ITA, a l’any 2014 i ara a l’any 2017.

Lleida se situa de nou aquest 2017 en el conjunt de ciutats (25) que obtenen la màxima nota de la transparència, juntament amb Barcelona, Girona, Terrassa, Alcobendas, Alicante, Barakaldo, Bilbao, Getxo, Gijón, Huelva, Jerez de la Frontera, Las Palmas de Gran Canaria, Las Rozas, León, Logroño, Madrid, Manresa, Oviedo, Pozuelo de Alarcón, San Cristóbal de la Laguna, Soria, Torrejón de Ardoz, Torrent i Vitoria. D’aquest conjunt de ciutats i municipis, només 10 renoven el 100% de transparència, els dos catalans són Lleida i Barcelona.

L’estudi ha avaluat la transparència dels 110 majors Ajuntaments d’Espanya a través de 80 indicadors.