Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia reprèn les adopcions després de l’aturada per la Covid19

Data de publicació: 31/5/2020

Reforça el servei amb un dinamitzador, que atén i assessora els usuaris en els tràmits per recuperar una mascota, adoptar-la u obtenir qualsevol mena de llicència relacionada amb els animals de companyia

REGIDORIA D'HABITATGE I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Lleida (CAAC) ha reprès aquesta setmana les adopcions de gossos i gats, un tràmit que s’ha de fer amb cita prèvia, després del parèntesi forçat per la Covid19. 

Per poder realitzar un treball més actiu i efectiu per aconseguir adopcions, “el CAAC s’ha reforçat amb una nova figura, la del dinamitzador, que també atendrà i assessorarà els usuaris en els tràmits que cal fer per recuperar, adoptar una mascota, tramitar la llicència d’animals potencialment perillosos o d’altres relacionats amb els animals de companyia”, segons ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte.

El dinamitzador compta amb la col·laboració de l’equip de voluntaris i voluntàries, format per 11 persones que ajuden en la socialització dels animals, els passejos per fer acompanyament emocional i el treball per fomentar les adopcions. Al CAAC hi ha acollits fins aquesta setmana 64 gossos i 20 gats a l’espera de famílies adoptants.

Sergi Talamonte ha agraït la tasca del voluntariat i ha animat a la ciutadania a adoptar, sempre amb responsabilitat. “El confinament no ha estat gens fàcil ni pels animals, ni pels professionals i voluntaris que treballen al CAAC, i ara entrem en una nova fase on hem pogut reforçar l’equip amb un dinamitzador, i segur que comptarem amb el suport i la complicitat de molta gent que vol adoptar un gos o un gat d’entre els 84 animals que esperen una família”, ha manifestat el regidor de Transició Ecològica. El CAAC recorda la necessitat d’adoptar de manera responsable i l’obligació de xipar l’animal per facilitar-ne la recuperació en cas de pèrdua.

Des de l’inici del confinament (13 de març) i fins que vam entrar en fase 1 (18 de maig), hi va haver un descens dels animals rescatats a la via pública. Es van rescatar un terç, respecte a la xifra habitual, la majoria dels quals s’havien perdut i ja han estat recuperats. Des de l’entrada en fase 1, a causa de l’augment de la mobilitat, s’ha tornat a enregistrar un increment progressiu de les entrades d’animals.

Les dades acumulades durant 2020 i fins a 28 de maig són:

- 100 gossos i 17 gats recollits

- 57 gossos i 9 gats adoptats

- 39 gossos tenien propietari i els han recuperat

Per concertar cita prèvia per realitzar adopcions o ampliar informació, podeu contactar amb el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia a través del telèfon 973263504 o a través del correu electrònic: caaclleida@paeria.cat