Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

El Refugi dels Peluts obre les portes tot l’agost i recupera el quiròfan i la sala de cures

Data de publicació: 1/8/2020

Per fomentar les adopcions de la setantena de gossos i la vintena de gats que actualment acull el Refugi

Ha reforçat aquesta setmana l’atenció als gossos i gats amb una veterinària a mitja jornada i amb la recuperació del quiròfan i la sala de cures

REGIDORIA D'HABITATGE I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

El Refugi dels Peluts, nom amb el qual es coneix des de fa unes setmanes el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) de Lleida, romandrà obert tot el mes d’agost. Com explica el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte «la Paeria vol seguir fomentant les adopcions dels gats i gossos residents durant l’estiu, estació en la qual encara avui, malauradament, moltes mascotes són abandonades pels seus propietaris». Des del Refugi s’anima a les famílies que ho desitgin a adoptar un gos o un gat, alhora que es fa una crida a que no hi hagi abandonaments d’animals.

Aquells interessats en sumar un nou membre a les seves llars hauran de demanar cita prèvia a través del telèfon del centre, el 973 263 505. Un cop arribats a les instal•lacions, se’ls assessorarà sobre quin dels peluts s’escauen millor a les seves necessitats i estil de vida. Tots els animals del Refugi dels Peluts s’entreguen esterilitzats, degudament identificats amb microxip, lliures de paràsits i amb la cartilla de vacunes al dia. En el cas d’adoptar un cadell, el nou propietari haurà de firmar un compromís d’esterilització per dur a terme l’operació quan la seva edat ho permeti.

Actualment el centre disposa d’una vintena de gats i una setantena de gossos en adopció. Molts dels cans residents estan considerats com a potencialment perillosos, fet que obliga a l’adoptant a disposar d’una llicència especial i una assegurança al seu nom. Aquests tràmits dificulten sovint la sortida d’aquestes races del Refugi dels Peluts, tot i que en la gran majoria de casos es tracta de gossos dòcils i afectuosos. És per això que el personal del centre facilitarà en tot el possible les adopcions d’aquests animals perquè puguin reprendre el seu camí al costat d’un nou company de vida. El recinte està ubicat a la partida La Caparrella de Lleida i per arribar-hi tan sols fa falta seguir les indicacions que es troben a internet.

El Refugi dels Peluts ha reforçat aquesta setmana l’atenció als gossos i gats

Ho fa amb una veterinària a mitja jornada i amb la recuperació del quiròfan i la sala de cures. L’espai, des de fa molts anys en desús, s’ha netejat intensivament i s’ha equipat per a poder millorar l’atenció als animals, que hi podran rebre petites cures, vacunacions, castracions i desparasitacions a càrrec de personal propi. Només caldrà desplaçar-los a un altre centre veterinari en cas d’intervencions més greus