Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Inici de l’estudi de mobilitat de l’entorn dels carrers Lluís Companys i Acadèmia

Data de publicació: 17/10/2020

L’informe, que es fa a petició del veïnat del barri, inclourà aforaments del pas de vehicles, enquestes i simulacions de trànsit per poder fer propostes de millora

REGIDORIA DE MOBILITAT, VIALITAT, TRÀNSIT I HORTA


Les regidories d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Lleida iniciaran aquest pròxim dilluns un estudi per millorar la mobilitat a l’entorn dels carrers Lluís Companys i Acadèmia, al barri de Templers-Escorxador, atenent una demanda del veïnat del barri.

L’estudi inclourà el comptatge del pas de vehicles amb aforaments, simulacions de trànsit, enquestes i propostes de millora, que quedaran recopilades en un informe final.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Antoni Postius, i el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, han adreçat cartes als representants veïnals per a informar de l’inici d’aquestes tasques, que han estat adjudicades a l’empresa Doymo. Postius i Castro han destacat que des de la Paeria hi ha la voluntat de facilitar informació puntual sobre aquest procés i mantenir una via fluida de diàleg, que permeti la participació del veïnat en la gestió del trànsit al barri.

“L’estudi de les alternatives per millorar el trànsit al barri de Templers-Escorxador era un compromís que havíem assumit amb els veïns, que des de fa molt temps demanen que es millori l’ordenació actual. Ara iniciem aquest informe que ens permetrà disposar de tota la informació tècnica necessària per fer els canvis que calguin per garantir la fluïdesa del trànsit i, sobretot, la seguretat viària”, ha assenyalat Postius.

Dilluns mateix s’iniciaran els aforaments manuals, en horari de 16.00 a 20.00 hores, que es repetiran també dimarts 20 d’octubre en horari de matí, de 7.00 a 11.00 h. Aquests comptatges manuals es faran a les cruïlles dels carrers Roca Labrador amb Lluis Companys, Templers-Ronda, Templers-Unió i Manuel de Palacio-Acadèmia.

Es completaran amb aforaments automàtics als carrers Lluís Companys i Acadèmia, que es duran a terme durant tres dies, des del dimarts 20 al dijous 22 d’octubre. Un cop fets els aforaments es disposarà d’aquestes dades per poder fer les simulacions de trànsit i estudiar alternatives de millora de la seva gestió, incloses les proposades pels mateixos veïns i veïnes.

La Paeria va modificar el sentit de circulació dels carrers Lluís Companys i Acadèmia l’estiu del 2018