Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

El Govern d’Entesa afirma que l’aprovació del projecte d’urbanització de Torre Salses no contradiu el Pacte de Sant Joan

Data de publicació: 24/2/2021

El tripartit de la Paeria manté que el model de centre comercial projectat a la zona no és el seu i que només aprova el que està obligat normativament

Remarca, també, que el compliment del conveni no és suficient per al desenvolupament del projecte promogut per Eurofund

La Junta de Govern Local ha donat el vistiplau al pla urbanístic especial de les Basses


La Junta de Govern Local ha aprovat aquest migdia el projecte d’urbanització de millora viària del sector SUR 42 de Torre Salses, d’acord amb el conveni signat entre la Paeria i Eurofund a finals del mandat passat. Després d’aquesta aprovació, obligada per llei, caldrà tramitar la reparcel·lació del terreny i els convenis de cessions anticipades per a la construcció del vial Víctor Torres i el Pla Especial del vial Francesc Bordalba i Montardit.El Govern d’Entesa remarca, però, que el desplegament d’aquest conveni no és suficient per al desenvolupament del projecte promogut per Eurofund i es referma en la voluntat de no modificar el conveni aprovat pel Ple, d’acord amb el Pacte de Sant Joan, el qual apostava clarament per un model comercial centrat en les petites i mitjanes empreses integrades a la ciutat.

En la Junta de Govern Local d’aquest dimecres també ha prosperat la proposta d’aprovació inicial del Pla especial urbanístic del Parc Territorial Alcalde Pons – Les Basses de Lleida per a l’ordenació del parc i la implantació d’un càmping, promogut pel consistori.El Pla especial urbanístic de les Basses permetrà, mitjançant la modificació dels usos d’aquest espai, promoure un càmping que ocuparà 6,5 ha de les 21ha totals que té el Parc. El Pla impulsa l’ordenació del parc de les Basses en el seu conjunt i fa possible iniciar un treball transversal de diferents regidories de la Paeria per definir les activitats que poden tenir lloc en la zona no delimitada pel càmping.

El planejament aprovat avui fitxa 323 unitats d’acampada en la zona destinada específicament a càmping, que suposa un terç de la superfície total del pla. La tramitació d’aquest pla es preveu que tingui una durada de sis mesos, període en el qual la Paeria continuarà treballant per definir el model de gestió que s’aplicarà per al funcionament del pàrquing una vegada aprovat definitivament el pla especial per la comissió d’urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de Lleida emprendrà, d’acord amb les possibilitats pressupostàries, diferents reformes i millores entre les que ja es preveu l’enderrocament de les barbacoes – que es troben en l’àrea que ocuparà el futur càmping- o les instal·lacions d’aigua potable, que es realitzaran amb l’operador vinculat a l’àmbit del nou càmping.

Licitació del Servei Integral d’acollida a les persones temporeres

La Junta de Govern Local ha aprovat així mateix la licitació del servei d’acollida social i atenció a persones temporeres per a enguany, que tindrà un import màxim de 215.332,50 euros i la licitació per al servei de reparació dels camins dels horta, en què s’utilitzarà àrid reciclat de construcció. El contracte compren el període de l’1 de maig de 2021 al 15 d’ abril de 2022 i surt a licitació per un import màxim de 146.934 euros.