Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

La Paeria presenta el cartell de la Festa Major de Lleida 2022

Data de publicació: 23/3/2022

Dissenyat per l’estudi lleidatà SopaGraphics, destaca la il·lusió col·lectiva de recuperar plenament aquesta celebració, reflecteix la sortida del seguici popular i posa en valor la figura de la geganta Zobeida en homenatge al seu 70è aniversari

Tindrà lloc entre del 6 a l’11 de maig amb activitats, cultura popular i concerts com Ginestà, La Fúmiga, Fuel Fandango, Auxili, The Tyets o el talent local de Sexenni

REGIDORIA DE JOVENTUT, FESTES, TRADICIONS I ESPORTS

Compte enrere per a la Festa Major de Lleida 2022. Aquest dimecres, el paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor, ha presentat el cartell que il·lustrarà aquesta celebració. Dissenyat per l’estudi lleidatà SopaGraphics, destaca la il·lusió col·lectiva de recuperar plenament aquesta celebració, reflecteix la sortida del seguici popular i posa en valor la figura de la geganta Zobeida en homenatge al seu 70è aniversari.

Pueyo ha posat de relleu que “aquesta Festa Major de Lleida serà la de la recuperació de l’activitat, sense restriccions per la pandèmia” i ha destacat que “és un cartell que s’adreça i interpel·la les veïnes i els veïns de Lleida com a veritables protagonistes de la Festa Major, ja que icònicament cadascú ha de resoldre en el seu imaginari els personatges del seguici”. (tall de veu M. Pueyo)

Xavi Hosta, de SopaGraphics, ha explicat que en el cartell “també es fa al·lusió al sentiment d’unitat que es viu per a aquestes dates amb uns traços que s’interconnecten, destacant, a més, la paleta de colors lluminosa per transmetre la vitalitat de la ciutat en festes”. (tall de veu X. Hosta)

Primers concerts confirmats

Per la seva banda, el regidor Ignasi Amor ha explicat que la Festa Major de Lleida tindrà lloc entre del 6 a l’11 de maig amb activitats, cultura popular i concerts com Ginestà, La Fúmiga, Fuel Fandango, Auxili, The Tyets o el talent local de Sexenni. (tall de veu I. Amor)

Altres novetats són l’estrena al carrer del Ball de Valencians, el canvi de format en el concurs de colles sardanistes, que es trasllada al dissabte al vespre i la consolidació de la vigília de Sant Anastasi, amb la tronada i sortida del pregó el dia 10 de maig.

Tant Pueyo com Amor han assegurat que se segueix treballant en la confecció i el tancament del programa complet de la Festa Major de Lleida que inclourà més concerts, nous projectes en l’àmbit de la cultura popular i altres activitats vinculades a la festa.