Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

La Paeria presenta als veïns i veïnes el treball iniciat d'acord amb la proposta guanyadora al c/ Hostal del procés participatiu

Data de publicació: 20/9/2022

El Consell de la Zona 11, de Bordeta i entorns, s’ha convocat de manera extraordinària per explicar el desenvolupament i el resultat del procés perquè s’hi puguin fer les valoracions oportunes per redactar el projecte per pacificar el trànsit en el tram comprès entre l’av. de Flix i el c/ d’Ignasi Bastús

REGIDORIA DE PARTICIPACIÓ

Els veïns i veïnes de la Bordeta han conegut aquest vespre de primera mà el desenvolupament del procés participatiu que la Paeria va dur a terme per decidir el futur la reforma i el model de pacificació a aplicar al carrer Hostal del barri. El Consell de la Zona 11, de Bordeta i entorns, ha convocat una sessió extraordinària per explicar-ho i per donar el resultat, amb la pacificació del tram comprès entre l’avinguda de Flix i el carrer d’Ignasi Bastús com a proposta més votada. D’aquesta manera, els veïns i veïnes poden fer les consideracions que considerin oportunes per valorar-les en la redacció del projecte, en el qual l’àrea de Mobilitat ja està treballant. En aquest mateix sentit, en l’exposició en el consell s'han explicat els passos següents que s’hauran de seguir per executar el projecte, que la Paeria plantejarà presentar-lo als fons europeus Next Generation com a projecte vinculat a la mobilitat i pacificació de carrers.

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet incideix en l’oportunitat que ofereix l’eina Decidim per potenciar la participació perquè la ciutadania pugui fer arribar les seves aportacions sobre temes i decisions sobre la ciutat. Com en el cas de la Bordeta, la plataforma ha servit per arribar al conjunt de veïns i veïnes i s’han posat recursos complementaris perquè tothom pogués prendre part de l’enquesta, per exemple amb la figura dels connectors digitals per ajudar les persones amb els processos en línia.

Les regidores de barri, Mariama Sall, i de Participació, Marta Gispert, així com el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, han assistit també al Consell per resoldre dubtes i consultes que puguin sorgir de la sessió. L’opció que va obtenir més suport va ser el “sí” a la pacificació, en el tram entre l’avinguda de Flix i el carrer d’Ignasi Bastús, en què es proposava una plataforma única, mantenint l’aparcament de la dreta, amb la pèrdua de 6 places (són del costat dret), i ampliant la vorera. 

En el marc de la reunió del consell, des de l'AV de La Bordeta s'ha traslladat que hi ha veïns i veïnes del barri que es mostren disconformes amb la proposta plantejada per l'Ajuntament. Els responsables municipals han recollit aquesta inquietud i han instat les persones que no estiguin d'acord amb el projecte plantejat, que participin activament amb propostes de millora quan es faci la presentació de la proposta de projecte definitiu.