<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/inauguracio-de-plafons-d2019espais-de-memoria-de-lleida>>.

INAUGURACIÓ DE PLAFONS D’ESPAIS DE MEMÒRIA DE LLEIDA

Data d'inici

Què?
Inauguracions i cloendes
Quan?
25/03/2023 des de 10:00 (Europe/Madrid / UTC100)
Nom de contacte
Memòria Democràtica
Correu electrònic
Telèfon de contacte
973700457
Preu
Gratuït
Inscripció
Lloc web extern
Afegiu l'esdeveniment al calendari

📣 INAUGURACIÓ DE PLAFONS D’ESPAIS DE MEMÒRIA DE LLEIDA
📆 25 de març de 2023 a les 10.00 h.
📍   Plaça Cervantes i Plaça Catedral de Lleida. 

El Departament de Drets Civils organitza l'acte d'inauguració dels plafons de Memòria de la plaça Cervantes i la plaça Catedral.

La ciutat de Lleida està plena d'espais de Memòria Democràtica que són el record dels diversos fets succeïts en el període que compren la II Republicà fins a la Transició. Alguns d'aquests espais ja han estat documentats i senyalitzats com el Cementiri de Lleida o el Liceu Escolar. A partir del 25 de març s'incorporaran dos espais nous: la plaça Cervantes i la plaça de la Catedral. En el primer indret es recordarà la Presó Provincial i el Monument als Caiguts. En la segona localització es farà esment a l'incendi de la Catedral, l'agost de 1936 i la seva reconstrucció que va ser completada l'any 1955.

Aquests indrets passaran a formar part de la Xarxa d'Espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. L'acte comptarà amb la presència de l'historiador Joan Sagués San José que ha redactat els textos dels plafons i que explicarà, a tots els assistents, el context històric dels cartells.

L'acte començarà a la plaça Cervantes a les 10.00 h i continuarà a la plaça de la Catedral a partir de les 10.30 h.

Informació:
Memòria Democràtica-Ajuntament de Lleida
tel. 973700457
a/e: memoriademocratica@paeria.cat