El Comitè Estratègic de l’Esport s’ha reunit aquest divendres per segona vegada amb el paer en cap, Fèlix Larrosa, i el regidor d’Esports, Jackson Quiñónez, per continuar avançant en la redacció del Pla Estratègic de l’Esport de Lleida..

El Comitè Estratègic de l’Esport de Lleida debat les primeres accions que cal abordar

Segona reunió de treball amb el paer en cap, Fèlix Larrosa, i el regidor d’Esports, Jackson Quiñónez

Segona reunió de treball amb el paer en cap, Fèlix Larrosa, i el regidor d’Esports, Jackson Quiñónez

El Comitè Estratègic de l’Esport s’ha reunit aquest divendres per segona vegada amb el paer en cap, Fèlix Larrosa, i el regidor d’Esports, Jackson Quiñónez, per continuar avançant en la redacció del Pla Estratègic de l’Esport de Lleida.

En aquesta segona trobada, les persones integrants del comitè han fet una primera anàlisi amb els punts forts i els febles de l’esport de Lleida, així com la proposta d’avançar en un calendari per abordar diferents accions més immediates.

A la reunió s’han aportat diferents propostes per incloure-les a mig termini en el nou document que ha de convertir-se en el full de ruta de l’esport de Lleida. Tot i així, les persones expertes que formen aquest grup de treball, que representa àmpliament el sector de la ciutat, ha establert unes prioritats a curt termini amb accions concretes que caldrà implementar en els propers mesos.

Entre les qüestions que s’han tractat durant la reunió destaquen les instal·lacions (manteniment i la necessitat de tenir-ne més), el finançament (mecenatge, patrocinis, subvencions), treballar i enfortir la marca i la difusió i comunicació de l’esport de Lleida, ampliar les activitats esportives per a tota la ciutadania.

L’alcalde ha traslladat al comitè “la importància que teniu en la vostra missió d’assessorar-nos en matèria esportiva per a la presa de decisions perquè sou un think tank, amb un gran talent que hem d’aprofitar per nodrir-nos del vostre treball sectorial i conjuntural”.

En aquest sentit, Larrosa ha posat de relleu que “necessàriament hem de treballar en dur a terme accions més immediates que són les que més demanda el sector de l’esport, com és la necessitat de tenir més instal·lacions esportives que, sens dubte, demostra la vitalitat d’aquest sector a Lleida; els temes relatius al finançament de les entitats esportives i l’enfortiment i sentiment de pertinença a la marca Lleida i Esports Lleida”

“Us agraeixo molt que poseu el vostre talent al servei de la ciutat per impulsar l’esport de Lleida de manera definitiva”, ha conclòs el paer en cap.

El comitè està conformat per 10 perfils professionals diferents, des d’experts en gestió esportiva que aporten coneixements profunds sobre la gestió d’organitzacions esportives i organització d’esdeveniments, passant per professionals de màrqueting i promoció que ajudaran a desenvolupar estratègies efectives per a la promoció del projecte i generar l’atracció de la comunitat. Un tercer perfil el configuren persones del món de l’educació i de la pedagogia que contribueixen a la creació de programes d’educació en valors i garanteixen que estiguin alineats amb les necessitats educatives.

El  Comitè Estratègic de l’Esport també comptarà amb persones representants de la comunitat esportiva local que tenen un coneixement i una comprensió profunda de les dinàmiques locals i que, per tant, tenen la capacitat de representar les necessitats i preocupacions de la comunitat esportiva de la ciutat. Es comptarà, a més, amb especialistes  en inclusió i diversitat per assegurar que els programes i les iniciatives a explorar i executar tinguin la garantia de la inclusivitat en relació amb la comunitat.

Un sisè perfil el configuren persones esportistes o ex esportistes de referència. Que  aportin la perspectiva de la importància dels valors en l’esports i que exerceixin com a prescriptors de l’esport a la ciutat. També es comptarà amb perfils professionals de desenvolupament comunitari per proporcionar una comprensió més àmplia de les dinàmiques socials. Hi ha espai per a persones representants d’entitats educatives, com ara direccions d’escoles o personal docent que puguin connectar els programes amb les institucions educatives locals.

El comitè compta amb un novè perfil de persones expertes en finances i sostenibilitat que aporten  coneixements en aquests nivells d’actuació en clau de patrocinis o mecenatge. I finalment, un perfil de caire jurídic per abordar qüestions del Dret dels esportistes per assegurar que s’ajustin a llei les pràctiques i la situació de benestar dels i de les esportistes.

Les persones que conformen el Comitè Estratègic de l’Esport de Lleida són:

Txema del Rosal, gerent de l’INEF

Enric Barri, professor associat Ciències de l’Educació Universitat de Lleida

Ramon Folguera, director Fem Base i expert en organització d’esdeveniments i tornejos esportius

Alex Gordillo, psicòleg

Ascensión Ibáñez, entrenadora d’atletisme

Elisabeth Mas, exesportista i entrenadora CP Bordeta

Vanesa Ortega, presidenta del Club Balàfia Vòlei i representant de la Federació Catalana de Voleibol a Lleida

Jordi Rodriguez, Universitat de Lleida

Álvaro Terreros, Director Tècnic en Special Olympics España

Sergi Escobar, esportista

Eva Ledesma, esportista

Albert Folguera, exentrenador Lleida Llista Blava

Quique Lacasa, pedagog.

Montse Nadal, educadora social i expresidenta CECELL

Imma Escuer, directora Club Gimnàstic Lleida

Javier Calles, representant de la Federació Catalana de Bàsquet a Lleida

Paula Pla, cap de centre Programa de Detecció i Perfeccionament Federació Catalana de Bàsquet. Investigadora doctorat INEFC. Entrenador CB Mollerussa

Manel Gonzalez, exatleta olímpic. Director secció atletisme del Club Muntanyenc

Jorge Culleré, advocat

Alicia Romero, Doctorand Departament de Psicologia, Universitat de Lleida. Professora del Col·legi Episcopal de Lleida i Psicomotricista de l'Associació Down Lleida

Laura Estadella, cap de comunicació Força Lleida. Formadora i consultora màrqueting i comunicació