La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inicio Noticias

La Paeria renova el 100% de puntuació de l’enquesta InfoParticipa sobre transparència

Data de publicació: 31/3/2016

L’Ajuntament de Lleida obté la màxima puntuació per segon any consecutiu, que se suma al 100% de transparència en el rànquing ITA del 2015, i referma el seu compromís d’avançar en un sistema de governança local basat en l’ús eficient dels recursos públics, la millora i la innovació

ALCALDIA

L’Ajuntament de Lleida ha renovat la màxima puntuació de l’enquesta InfoParticipa a la qualitat i la transparència. El paer en cap, Àngel Ros, ha assenyalat que la Paeria l’ha renovat per segon any consecutiu obtenint el 100% de puntuació. El nou reconeixement se suma al 100% de transparència obtingut en el rànquing ITA, Índice de Transparencia de los Ayuntamientos, el 2015, que elabora Transparency International Espanya. L’alcalde ha manifestat que l’ajuntament dóna resposta a un principi bàsic de la societat actual: la transparència de les institucions. I ha afegit, que d’aquesta manera, es referma el compromís d’avançar en un sistema de governança local basat en l’ús eficient dels recursos públics, la millora i la innovació.

L’alcalde ha explicat que cada any els requeriments són més exigents. Enguany s’han incrementat de 41 a 52 el nombre d’indicadors avaluats en els ajuntaments i també s’han inclòs els Consells Comarcals, amb 49 indicadors. Amb l’enquesta InfoParticipa es pretén incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local; estimular i orientar les administracions a conèixer i aplicar criteris de qualitat i transparència en la informació que ofereixen a la ciutadania en els webs corporatius i incrementar la confiança de la ciutadania en les institucions democràtiques i els representats polítics. Ros ha remarcat que aquest darrer punt és un dels principals objectius.

Lleida és hores d’ara l'única de les quatre capitals catalanes que ha aconseguit el 100% en el compliment dels indicadors de transparència. Juntament amb Sant Cugat del Vallès i Castelldefels, Lleida ha revalidat la màxima puntuació en municipis de més de 50.000 habitants, i s’han afegit a la llista Rubí i Santa Coloma de Gramenet.

El reconeixement a la política de transparència l’atorguen organismes que avaluen aquesta matèria en les administracions públiques. Per assignar el segell es constitueix el Consell Certificador, un organisme responsable de certificar la concessió que està presidit per la catedràtica emèrita de la UAB, Victòria Camps. En formen part 12 persones i enguany ha tingut una representació més cívica que institucional d’acord amb la Llei de Transparència vigent per garantir la independència de les avaluacions.

Després de les avaluacions realitzades el Consell Certificador ha de certificar la concessió i ha de seleccionar els ens locals que hagin merescut el segell. El Segell InfoParticipa, que és a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB als webs municipals que publiquen una informació. Enguany s’ha fet la tercera edició. L’any 2013 es van guardonar 48 ajuntaments i el 2014 van ser 77. L’acte de concessió del 2015 es farà el 20 d’abril a Barcelona.

La concessió es fa a partir de les avaluacions dels webs dels Ajuntaments realitzades per l’equip de la UAB. Les institucions no poden presentar la seva candidatura per obtenir-lo.


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servicio de información Téfono 010 010 Información y condiciones de uso Servicio de atención a personas sordas o con discapacidad auditiva y/o de fonación
Direcciones, teléfonos y faxs municipales
paeria@paeria.cat

Ver esta web en:
versión móvil | versión clásica

© Ajuntament de Lleida | Centro de privacidad
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.