La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inicio Noticias

La Paeria enderroca subsidiàriament diversos immobles del c/ Companyia al Centre Històric

Data de publicació: 22/10/2020

L’actuació, entre els números 16 i 24, té un cost d’uns 200.000 euros que l’ajuntament repercutirà en les persones propietàries després de no atendre diversos requeriments

L’enderroc permetrà sanejar aquest espai, d'uns 500 m2, i projectar-hi una actuació urbanística, emmarcada en una àrea d’innovació social i urbana, que contribueixi a revitalitzar el barri

REGIDORIA D'URBANISME

L’Ajuntament de Lleida està portant a terme subsidiàriament l’enderroc de diversos immobles del carrer Companyia, al Centre Històric. L’actuació es fa en els edificis entre els números 16 i 24, de manera conjunta, i té un cost d’uns 200.000 euros que l’ajuntament repercutirà després en les persones propietàries, als quals ja s’havia requerit d’actuar-hi. El paer en cap, Miquel Pueyo; el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i la tinent d’alcalde i regidora de barri, Montse Pifarré, han visitat els treballs que s’hi estan fent, ara amb enderrocs manuals per dins, que s’allargaran uns dos mesos, en global.

L’alcalde ha remarcat la necessitat de reactivar el Centre Històric amb actuacions de diferents àmbits, no només urbanístiques, perquè s’hi pugui desenvolupar activitat econòmica, comercial, social i veïnal.

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme ha detallat que l’enderroc conjunt era l’opció més ràpida i econòmica, un cop s’havia declarat la ruïna econòmica i tècnica dels edificis, que es trobaven en molt mal estat. Postius ha indicat que l’expedient ja es va començar a tramitar l’any passat i que la propietat no havia atès requeriments tramesos, pel que s’ha procedit a fer l’enderroc subsidiàriament. El responsable d’Urbanisme ha explicat que això permetrà sanejar aquest espai, deixant un solar d’uns 500 m2 aproximadament. Segons Postius, l’actuació s’emmarca en el projecte d’àrees d’innovació social i urbana, perquè s’hi pugui actuar de manera conjunta per part de la propietat -i no cada propietari individualment- i destacar-ne la potencialitat per al bé del barri. En aquest cas, ha dit, s’hi podria aixecar un edifici amb 23 pisos, de 75 a 100 m2, amb aparcament i zona comercial.

Els números 16, 20 i 22 són d’un únic propietari. El número 18 és propietat d’una entitat bancària i el número 24 és propietat de la Paeria, que va comprar la finca el passat mes de juliol de 2019.

El tinent d’alcalde ha recordat que la Paeria està acabant un estudi per analitzar els edificis de més de 45 anys del Centre Històric perquè han de passar Inspeccions Tècniques d’Edificació (ITE). Aquest treball es farà mitjançant conveni amb col·legis professionals per vetllar pel manteniment dels edificis i, quan sigui necessari, sancionar els incompliments. 


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servicio de información Téfono 010 010 Información y condiciones de uso Servicio de atención a personas sordas o con discapacidad auditiva y/o de fonación
Direcciones, teléfonos y faxs municipales
paeria@paeria.cat

Ver esta web en:
versión móvil | versión clásica

© Ajuntament de Lleida | Centro de privacidad
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.