La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inicio Noticias

La Guàrdia Urbana de Lleida intensifica els controls programats d’alcoholèmia i drogues a Lleida

Data de publicació: 28/9/2022

El cos de policia local ha realitzat, en el que portem d’any, prop d’una trentena de controls programats d’alcohol i drogues

L’objectiu dels controls policials programats és augmentar la seguretat de tota la ciutadania i disminuir els accidents de trànsit a la ciutat

GUÀRDIA URBANA

La Guàrdia Urbana de Lleida ha intensificat els controls d’alcoholèmia i drogues a Lleida. Així, el cos de policia local ha realitzat, en el que portem d’any, prop d’una trentena de controls programats d’alcoholèmia i drogues en diversos carrers de la ciutat, on s’han efectuat un total de 2815 proves d’alcoholèmia i 115 drogotest realitzats. En aquests dispositius policials programats s’han registrat 227 alcoholèmies administratives, 35 alcoholèmies penals i 103 drogotest denunciats. Cal destacar que la taxa d’alcohol més alta denunciada en el que portem d’any ha estat d’1,31 mg/l en aire espirat.

Durant els controls programats enguany també s’han registrat 2 denúncies penals per negativa a sotmetre’s a les proves, 2 denúncies per manca de permís o retirat judicialment, 57 denúncies de trànsit diverses –manca d’assegurança, ITVs caducades o infraccions de moviments- i 54 vehicles immobilitzats al dipòsit municipal.

Durant tot l’any 2021 es van realitzar, en el marc d'aquests tipus de dispositius, un total de 2054 proves d’alcoholèmia i 71 drogotest, amb el resultat de 216 alcoholèmies administratives, 36 alcoholèmies penals i 61 drogotest denunciats. La taxa d’alcohol més alta denunciada l’any 2021 en un control programat va ser d’1,49 mg/l en aire espirat.

Cal destacar, però, que aquestes dades fan referència només a proves d’alcohol i drogues realitzades en controls policials programats. Els agents de Guàrdia Urbana realitzen, en les seves tasques diàries, altres proves d’alcohol i drogues, ja sigui per infraccions de trànsit, per estar implicats en accidents, per conduir de manera erràtica o per conduir amb simptomatologia, entre altres.


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


© Ajuntament de Lleida | Centro de privacidad
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.