La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L'alcalde Ros destaca la recuperació dels usos litúrgic i acadèmic de l'església de Sant Martí

Data de publicació: 27/4/2011

Conveni entre la Universitat de Lleida, el Bisbat i el Consorci del Museu de Lleida

CULTURA

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat avui que la recuperació dels dos usos fundacionals de l'església de Sant Martí, litúrgic i acadèmic, "és un motiu de satisfacció, de normalitat i d'entesa institucional". El rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, ha presidit avui la signatura d'un conveni entre la seva institució, el Bisbat i el Consorci del Museu de Lleida amb el qual la UdL tornarà a celebrar "actes acadèmics, culturals i d'alta categoria" en aquesta església romànica que va formar part de l'Estudi General de Lleida originari. Entre d'altres finalitats, el conveni també té l'objectiu de convertir aquest espai en un centre d'interpretació de la que va ser la universitat més antiga de la Corona d'Aragó.

El document l'han firmat el rector de la UdL, la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Lleida, Carme Vidal, i el bisbe de Lleida, Joan Piris. A més del paer en cap, hi han assistit la tinenta d'alcalde i regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, i la directora del Museu de Lleida, Montse Macià, entre d'altres.  

L'alcalde de Lleida ha posat en relleu l'acord entre els àmbits eclesiàstic i universitari i ha destacat el paral·lelisme amb l'església de Santa Maria de Gardeny, propietat de l'Ajuntament i cedida al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari (participat per la Paeria i la UdL), que properament tornarà a acollir una celebració litúrgica, després de les obres de rehabilitació que s'hi estan fent.  En aquest sentit, ha avançat que se signarà un conveni per tal d'autoritzar l'ofici d'eucaristies a l'església dels Templers.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.