La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida rep el distintiu de “Ciudad de la Ciencia e Innovación” que atorga el Ministeri

Data de publicació: 26/11/2011

El Ministerio de Ciencia e Innovación ha concedit aquest distintiu a 16 municipis més, premiant el seu compromís amb la I+D+i i la seva contribució des de l’àmbit local al canvi de model productiu. Cervera també ha estat premiada amb aquest reconeixement


Ministerio de Ciencia e Innovación Enllaç en nova finestra
Per a més informació Enllaç en nova finestra

Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


El Ministeri de Ciencia e Innovación ha concedit a Lleida el distintiu de “Ciudad e la Ciencia e Innovación” que reconeix el compromís de la ciutat amb la I+D+i i la seva contribució des de l`àmbit local al canvi del model productiu. Aquest distintiu l’han rebut 16 municipis més, entre els quals hi figura una altra població lleidatana, Cervera. D’aquesta manera, aquestes 17 noves localitats se sumen a les 30 que ja el van obtenir en la primera edició.

Les ciutats premiades, en la categoria de més de 100.000 habitants, han estat: Barakaldo (Biscaia), Bilbao (Biscaia), Burgos, Lleida, Madrid, Màlaga, Móstoles (Madrid). En la de 20.001 a 100.000 habitants: Alcalá de Guadaira (Sevilla), Alcoi (Alacant), Vila-real (Castelló) i Yecla (Múrcia); i fins a 20.000 habitants: Abanto y Ciérvana (Biscaia), Cervera (Lleida), Etxebarri (Biscaia), Ejea de los Caballeros (Saragossa), Gotarrendura (Àvila) i Los Santos de Maimona (Badajoz).

Aquests municipis comptaran amb una sèrie de beneficis en el marc de les polítiques d’I+D+i, ja que passaran a formar part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Red Innpulso – Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación). Aquesta distinció s’obté per tres anys i la seva renovació depèn de les actuacions que es facin en aquesta matèria a cada ciutat durant aquest període.

El que s’ha valorat en aqueta edició han estat el grau de concordança dels projectes presentats amb l’Estratègia Estatal d’Innovació (e2i); l’esforç inversor dels ajuntaments en projectes d’innovació; l’impacte esperat de les millores o canvis intruïts després de la implementació dels projectes innovadors (segons els indicadors de l’e2i, com són els llocs de treball, creació d’empreses, projectes de compra pública innovadora o capital privat invertit); així com haver possibilitat la contractació de tecnòlegs mitjançant algun dels programes Inncorpora.

A més, el jurat també ha tingut en compte els ajuntaments que han firmat amb el Ministeri el protocol d’adhesió a la e2i, que han estat Bilbao, Lleida, Alcoi i Etxebarri.

La xarxa Innpulso potencia la relació entre els ajuntaments i la realització de projectes de col·laboració. El fet de formar-ne part comporta una sèrie de beneficis en el marc de les polítiques d’I+D+i i de desenvolupament local (enllaç per a més informació).


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.