La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El Ministeri lliura a Lleida el distintiu “Ciudad de la Ciencia e Innovación”

Data de publicació: 17/10/2012

El guardó premia els Ajuntaments que han apostat d’una manera decidida per inversions en infraestructures innovadores científiques, tecnològiques i socials i que, a més, reconeix el compromís de la ciutat amb la I+D+I i la seva contribució des de l’àmbit local al canvi del model productiu

El Ministerio de Economía y Competitividad (antic Ministerio de Ciencia e Innovación) ha lliurat aquesta tarda a la ciutat de Lleida el distintiu de “Ciudad de la Ciencia e Innovación”, un guardó que premia els Ajuntaments que han apostat d’una manera decidida per inversions en infraestructures innovadores científiques, tecnològiques i socials i que, a més, reconeix el compromís de la ciutat amb la I+D+I i la seva contribució des de l’àmbit local al canvi del model productiu. La tinenta d’alcalde, Montse Mínguez, ha estat l’encarregada de recollir el reconeixement, que s’ha lliurat aquesta tarda a l’Ajuntament de Madrid en un acte presidit per la Secretaria de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación, Carmen Vela Olmo.

La resolució per la qual es van concedir les distincions va ser publicada en el Boletín Oficial del Estado del passat 25 de novembre de 2011. Les ciutats premiades, en la categoria de més de 100.000 habitants, han estat: Barakaldo (Biscaia), Bilbao (Biscaia), Burgos, Lleida, Madrid, Màlaga, Móstoles (Madrid). En la de 20.001 a 100.000 habitants: Alcalá de Guadaira (Sevilla), Alcoi (Alacant), Vila-real (Castelló) i Yecla (Múrcia); i fins a 20.000 habitants: Abanto y Ciérvana (Biscaia), Cervera (Lleida), Etxebarri (Biscaia), Ejea de los Caballeros (Saragossa), Gotarrendura (Àvila) i Los Santos de Maimona (Badajoz).

Aquests municipis comptaran amb una sèrie de beneficis en el marc de les polítiques d’I+D+i, ja que passen a formar part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Red Innpulso – Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación). Aquesta distinció s’obté per tres anys i la seva renovació depèn de les actuacions que es facin en aquesta matèria a cada ciutat durant aquest període.

El que s’ha valorat en aquesta edició han estat el grau de concordança dels projectes presentats amb l’Estratègia Estatal d’Innovació (e2i); l’esforç inversor dels ajuntaments en projectes d’innovació; l’impacte esperat de les millores o canvis intruïts després de la implementació dels projectes innovadors (segons els indicadors de l’e2i, com són els llocs de treball, creació d’empreses, projectes de compra pública innovadora o capital privat invertit); així com haver possibilitat la contractació de tecnòlegs mitjançant algun dels programes Inncorpora.

 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.