La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida se solidaritza amb Filipines

Data de publicació: 13/11/2013

- El Comitè d’Emergències i Acció Humanitària, reunit aquesta tarda, ha activat el Protocol d’Emergències i Acció Humanitària de la ciutat de Lleida i ha acordat posar en marxa diferents accions ciutadanes per donar suport a la situació d’emergència que viu Filipines.

- Entre les accions que es duran a terme, la difusió dels diferents números de comptes corrents per poder fer donatius, una gala solidària, l'article donatiu (1€) a través dels supermercats Plusfresc i el suport a projectes d'emergència en marxa ja a la zona que realitzen UNICEF i Creu Roja.Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


Els membres del Comitè d’Emergències i Acció Humanitària, reunit aquesta tarda,  han acordat realitzar diferents accions per donar a conèixer la situació de Filipines, un cop activat el Protocol d' Emergències i Acció Humanitàries. 

Els acords són:

 

- Realitzar publicitat de la situació (Creació de cartells i anuncis) i del Compte Corrent “Fons Solidari d’Emergències”, així com de la resta de números de compte de les diferents entitats que actualment estan cobrint l’emergència a Filipines.

- Creació d’un document conjunt on-line que recollirà totes accions que les diferents entitats realitzaran a la ciutat de Lleida per pal•liar els efectes de la catàstrofe a Filipines.

- Articles d’opinió de les diferents entitats que treballen a terreny amb informació actual i detallada de la situació.

- Activació de l’article donatiu (1€) a través dels supermercats Pujol- Supsa

- Organització d’una gala solidaria per recaptar fons, coordinada per Mags del Món i per la qual es demana la col•laboració de diferents entitats per a la seva organització.

- Difusió en el marc empresarial a través de la FECOM i de la Unió Patronal Lleidatana.

- Recolzament als projectes d’emergència que presentaran les diferents entitats que actualment estan treballant a la zona (UNICEF i Creu Roja):

• UNICEF: Distribució de pastilles potabilitzadores d’aigua, kits d’higiene, alimentació terapèutica, farmacioles d’emergència i vacunes. També s’han enviat lones per acollir les zones per establir escoles i espais d’aprenentatge segur així com registrar els infants per evitar la tracta dels mateixos.

• Creu Roja: Enviament d’ajuda humanitària bàsica (bidons d’aigua i mosquiteres), unitats d’aigua i sanejament (plantes potabilitzadores)

L'objectiu de Comitè d'Emergència i Acció Humanitària del Consell Mixt de Cooperació és treballar conjuntament per a l'organització i millora de la coordinació de campanyes d'emergència, fomentant la sensibilització en la comprensió de les causes que provoquen les diferents calamitats com les catàstrofes naturals i els conflictes armats.

La informació de les activitats programades i la situació quedarà actualitzada a través d’un baner a la pàgina web de l’Ajuntament de Lleida i de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, així com a les webs dels diferents membres del Comitè d’Emergències i Acció Humanitària de Lleida.

Almenys unes 10.000 persones han mort, segons Creu Roja de Filipines. Malauradament, aquest nombre s'espera que vagi en augment a mesura que les zones afectades siguin accessibles. Aproximadament uns 9 milions i mig de persones han estat afectades per aquest fet i que hi ha unes 650.000 persones desplaçades i més de 4 milions de infants han estat afectats i amb greu perill de tractasegons UNICEF.

El compte corrent del Fons Solidari del Comitè d'Emergències i Ajut Humanitari és:

 

2100 0203 77 0200812600


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.