La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Cucalòcum estrena un espai centrat en la protecció de l’ós

Data de publicació: 26/12/2014

L’alcalde de Lleida ha inaugurat el parc de la infància i ha destacat la varietat de propostes lúdiques, educatives i de sensibilització

FIRA DE LLEIDA

La sensibilització dels infants sobre els valors ecològics de l’ós i la necessitat de protegir aquest animal és una de les principals novetats de Cucalòcum, Parc de la Infància i la Joventut de Lleida, saló que ha obert avui les portes amb una oferta de 50 activitats de tipus lúdic, esportiu, pedagògic i de sensibilització social. A banda de destacar novetats com l’estand de sensibilització sobre l’ós, L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha inaugurat el parc aquest matí i ha incidit en la varietat d’activitats que ofereix Cucalòcum, que ha definit com “l’opció lúdica i educativa per als nens i nenes de Lleida durant el període de vacances escolars”. Ros ha citat els tallers del col•legis professionals i del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, les activitats de les ludoteques municipals, l’espai de les carrosses dels Reis Mags i la visita del Gran Camarlenc, a més del pavelló dedicat íntegrament a les activitats esportives.

L’alcalde Ros també ha comentat l’estand de sensibilització sobre l’ós de l’entitat ecologista Ipcena, “destinat a donar a conèixer una de les espècies més mítiques i emblemàtiques del Pirineu i fer que els infants l’aprenguin a estimar”, ha afirmat el responsable de l’associació, Joan Vázquez.

Els petits es poden familiaritzar amb el món de l’ós, segons Vázquez, “a través d’activitats com pintar petjades d’ós petit i adult, amb un trencaclosques sobre aquest animal o amb una mena de joc de l’oca adaptat a l’ós, a més de les explicacions aportades pels monitors de la nostra entitat”. Els petits reben informació referent a l’alimentació, els senyals que deixen, els costums, la hivernació i la cria d’aquest mamífer. Aquesta és la primer acció de sensibilització sobre l’ós d’Ipcena adreçada explícitament als infants.

La 24a edició de Cucalòcum i la 9a edició de Cucaesport tenen lloc del 26 de desembre de 2014 al 4 de gener de 2015 en els pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb la previsió d’assolir els 50.000 visitants.

Cal recordar que enguany els dos certàmens fan un esforç de sensibilització en temes de salut adreçat al món dels infants. A les ja tradicionals activitats “Disfruita-la xic”, una proposta d’animació d’Unió de Pagesos destinada a explicar als nens i nenes les propietats benèfiques de la fruita, i “Menjar bé és divertit” de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, AECC, s’afegeixen els tallers d’elaboració de pa sense gluten organitzats pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida amb el doble objectiu de que tots els infants participants —fins i tots els celíacs—puguin degustar el pa que han elaborat i alhora d’explicar als petits què és la celiaquia i quines són les necessitats de les persones que la pateixen.

Cucalòcum i Cucaesport ofereixen diverses activitats per a infants i joves d’1 a 12 anys com jocs d’enginy, tallers i aprenentatge d’oficis (maquillatge, forners i manualitats), una ludoteca, un sorral, un trenet, un pont tibetà, inflables i llits elàstics, el Caixalòcum Nadal, Legoland, el Laberint de les Joguines de la Creu Roja o l’espai de les carrosses dels Reis Mags, entre altres. A més, els infants hi troben una dotzena d’activitats esportives o gimnàstiques (tir olímpic, atletisme, hoquei, patinatge, hípica, golf, parc de la psicomotricitat, etc.).

L’horari dels dos salons va de 10 a 14 h i de 16 a 20 h (el dia 1 només obrirà per la tarda). El preu de l’entrada és de 4 € l’entrada infantil i de 2 € l’entrada d’adult.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.