La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El Roda Roda exposa temporalment un Lanchester 10 HP

Data de publicació: 27/12/2014

El Museu de l’Automoció de Lleida fa visites guiades els quarts dissabtes de mes per conèixer els vehicles exposats des d’un altre punt de vista

MUSEUS

El Roda Roda – Museu de l’Automoció de Lleida ha fet avui, com cada quart dissabte de mes, una visita guiada per conèixer els vehicles exposats des d’un altre punt de vista, a partir de les anècdotes i les històries que han viscut els cotxes i els seus propietaris. Diverses persones han seguit la visita, que ha començat a les 12 h. Entre el visitants d’aquest dissabte hi havia el Birraiders Moto Grup de Cervera.

El Roda Roda mostra una extensa col·lecció de cotxes, motocicletes i reproduccions a escala que conviden el visitant a fer un viatge pel món de la indústria de l’automòbil i el transporten a temps passats per reflexionar sobre l’evolució de la tècnica i els canvis socials que l’han envoltada.

El museu, instal•lat en un antic taller mecànic, exposa temporalment com a peça destacada un Lanchester 10 HP. Va ser fabricat l’any 1934 i ha estat cedit al Museu pel seu propietari, Paco Minguell Pàmies. Aquest vehicle, amb motor de quatre cilindres i una cilindrada de 1.203 centímetres cúbics, donava 32 cv a 3.400 rpm. La seva velocitat màxima s’aproximava als 100km/h. Els vehicles Lanchester tenien una gran reputació per la seva fiabilitat i innovació i es van convertir en dignes rivals dels Rolls-Royce. Als voltants de l’any 1920, Lanchester era la primera companyia anglesa en exportació de cotxes i tenia clients de prestigi com el propi Henry Ford o els Maharajas de l’Índia que van quedar captivats pel luxe dels seus vehicles i van encarregar cotxes d’estat, alguns d’ells banyats en or i plata.

L’entrada al Roda Roda és gratuïta i es pot visitar de dimarts a dissabte, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i els diumenges i festius d’11 a 14 h. Els dies 1 i 6 de gener romandrà tancat. Per a les visites guiades es pot demanar directament al museu, ubicat al carrer de Santa Cecília, 22 (davant dels Camps Elisis).


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.