La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’Associació Antisida de Lleida commemora el XXIII Dia Memorial de la Sida, després de 25 anys de la seva creació

Data de publicació: 25/5/2016

Cada any se celebra un acte en record de les víctimes del VIH / sida dels darrers anys i, a la vegada, es reivindica la lluita per la igualtat, la dignitat i contra l’estigma i la discriminació social


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


Com cada any l’Associació Antisida de Lleida commemora el Dia Memorial de la Sida. Aquesta tarda s'ha realitzat una celebració emotiva amb familiars, amics i amigues, voluntaris i voluntàries i representants de les administracions on s'ha recordat a tots aquells i aquelles que ja no estan i, a la vegada, s'ha reivindicat la lluita per la igualtat, dignitat i contra l’estigma i la discriminació social. 

La celebració del Dia Memorial de la Sida s'ha desenvolupat en dos actes. Durant el matí, davant de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de la Catedral de Lleida, amb una exposició de tapissos elaborats a mà per les famílies i amics i amigues, cedits per l’Associació Projecte dels Noms de Barcelona, acompanyat d’un estand informatiu de l’Associació Antisida de Lleida. A la tarda s'ha realitzat l’acte institucional al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), que ha comptat amb una representació musical del grup Boira de Ponent de l’Escola d’Acordió de Lleida, la lectura del manifest a càrrec de Jaume Mor Sancho, membre fundador de l’entitat, i la lectura dels noms a càrrec de familiars, institucions i voluntaris/àries. El tinent d'alcalde i regidor de Polítiques al Servei de les Persones, Dr. Xavier Rodamilans, ha assistit a l'acte.

Estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida i l’Associació Antisida de Lleida tenen una estreta col·laboració i promouen diverses accions conjuntes a la ciutat de Lleida.Entre altres, l’entitat participa en programes impulsats per Ajuntament com NitsQ Lleida, programa Moneo, Pla Municipal de RSC, model integral d’atenció a les persones temporeres...

A més, la Paeria i l’associació mantenen un tracte directe en accions que es fan conjuntament per fomentar la informació, la prevenció, el suport i la sensibilització de la ciutadania sobre aquesta malaltia i per defensar la imatge i la dignitat com a persona dels portadors/es del VIH i dels malalts/es de la sida.

Algunes de les accions que s’han dut a terme l’últim any amb Antisida de Lleida han estat la posada en marxa de l’exposició “Drogues i què?, així com la il·luminació d’edificis i ponts de la ciutat per commemorar el Dia Mundial de la Sida. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.