La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida s’adhereix a la Xarxa Ciutats Amigables de la Gent Gran

Data de publicació: 14/8/2016

Representa un pas més en la política municipal de promoció de l’envelliment actiu i saludable, així com un impuls al Consell Municipal de la Gent Gran com a òrgan de participacióVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


Lleida formarà part de la Xarxa Ciutats Amigables de la Gent Gran. El ple municipal del mes de juliol va aprovar sol·licitar l’adhesió a aquesta xarxa mundial, fet que representa un pas més en la política municipal de promoció de l’envelliment actiu i saludable i representarà també un important impuls al Consell Municipal de la Gent Gran com a òrgan de participació. L’adhesió a la xarxa implica una primera fase que es diagnostica amb la participació de la gent gran de la ciutat mitjançant el treball de grups focals. D’aquesta primera fase, se’n deriva la redacció d’un pla de gent gran que, un cop aprovat per l’OMS, s’ha d’implementar en un termini de 5 anys.

Es tracta d’una xarxa mundial en què, a més de diverses ciutats d’Espanya, hi estan adherides les diverses ciutats catalanes: Barcelona, Berga, Castellar de Vallés, Gavà, Granollers, Igualada, Manresa, Tarragona, Terrassa i Vic.

Una ciutat amigable amb la gent gran és un entorn urbà integrador i accessible per fomentar un envelliment actiu. Aconseguir la participació de la gent gran és un element essencial per a qualsevol ciutat amigable amb els majors. “Ciutats amigues de la gent gran” és una iniciativa promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), amb la incorporació de ciutats dels cinc continents. La iniciativa se situa en la cruïlla de dues característiques clau del segle XXI: l’envelliment demogràfic i el procés d’urbanització. Es calcula que cap al 2030 la població a partir de 60 anys superarà el 25% del total.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.